Muže Vítkovic čekají nejdřív Vinohrady, v neděli se představí v Otrokovicích!

27. září 2018, Martin Maceček

Náročný zářijový program zakončí mužský A-tým dalším dvoukolem! O potřebné body se bude bojovat doma i venku!

Náročný zářijový program skončí dalším dvoukolem!

Florbalisty Vítkovic čeká v pátek 28. září od 18 hodin domácí superligové utkání proti Vinohradům, v neděli se pak vydají na sedmý sezonní zápas v Tipsport Superlize do Otrokovic.

V obou zápasech budou Brusovi svěřenci favority na zisk všech bodů, především v domácím prostředí se pak navíc čeká podobně jednoznačný rozdíl ve skóre, jakého dosáhli minulý víkend v ostravském derby, které vyhráli 10:3. „Do každého zápasu jdeme s cílem naplno bodovat. Sice se nám už nepovede naplnit cíl, kterým byl zisk jednadvacet bodů v prvních sedmi zápasech, ale i tak chceme ukázat dominanci,“ řekl už před časem Jan Šebesta, obránce momentálně pátých Vítkovic.

Vinohrady, aktuálně třináctý tým tabulky, začaly sezonu výhrou nad Znojmem, pak ale už jen sbíraly porážky, navíc naposledy schytali v dohrávce 2. kola před zraky téměř jedenácti stovek diváků dvanáct gólů od Mladé Boleslavi. „Na tom posledním zápase mě mrzí třetí třetina, v níž nám přestala fungovat obrana a také neproměňování vlastních šancí, kterých bylo dost na více vstřelených branek,“ prohlásil Michal Pazdera, vedoucí vinohradského týmu.

Před začátkem pátečního domácího utkání se diváci opět mohou zapojit do TEMPISH tipovačky, jejich úkolem bude uhodnout celkový počet gólů v první třetině. Florbaloví příznivci si budou tentokrát moci zafandit i o přestávce, kdy se na ploše haly Dubina představí naše nejmladší přípravka. Partnerskou školou pro toto utkání je ZŠ Hrabová.


V neděli se hraje v Otrokovicích, které už dokázaly potrápit Mladou Boleslav či Střešovice, čeká se velmi vyrovnaný duel. I tam pojedou ale vítkovičtí muži v rolích favoritů. Vždyť posledních devět vzájemných superligových zápasů vyhráli, i když to poslední – 2. prosince 2017 až po prodloužení (7:6). „Věřím tomu, že jsme se výhrou a hlavně koncentrovaným výkonem v derby proti Ostravě konečně rozjeli,“ doplnil Pavel Brus, trenér florbalistů 1. SC Tempish Vítkovice.

Otrokovice, kterým před posledním zářijovým dvoukolem patří až deváté místo naposledy podlehli pražským Bohemians 3:5. „O našem neúspěchu rozhodla druhá třetina. Kdybychom byli celý zápas aktivní jako třetí třetinu, tak by se ten zápas asi vyvíjel jinak. Opět se projevila naše největší slabost a to je střelba na bránu,“ dodal Michal Kvapil, trenér Panthers.


1. SC Tempish Vítkovice – TJ Sokol Královské Vinohrady

hala SC Dubina, pátek 28. září, 18 hodin

Rozhodčí: Gavlas, Mikula.

Odehraná superligová utkání:

Vítkovice: Česká Lípa (v) 7:2, Znojmo (v) 6:5 sn, Sparta 5:6, Liberec (v) 5:6 sn, Ostrava 10:3.

Vinohrady: Znojmo 6:5, Liberec 5:6, Ostrava 2:9, Brno (v) 4:5, Ml. Boleslav (v) 3:12.

Nejproduktivnější hráči:

Vítkovice: Lukáš Hájek 8 (7+1), Jan Jastřembský 8 (3+5), Josef Rýpar 6 (4+2).

Vinohrady: Zbyněk Stuchlík 7 (2+5), Martin Skřivánek 6 (5+1), Jan Hanák 6 (4+2).

Nejlepší střelci:

Vítkovice: Lukáš Hájek 7, Josef Rýpar 4, Jan Jastřembský, Adam Delong a Ondřej Firda po 3.

Vinohrady: Martin Skřivánek 5, Jan Hanák 4, Zbyněk Stuchlík, Jan Linhart a Ondřej Stuchlík po 2.


Hu-Fa Panthers Otrokovice – 1. SC Tempish Vítkovice

Městská hala, neděle 30. září, 18 hodin

Rozhodčí: Jiří Filipčík, Ondřej Filipčík.

Odehraná superligová utkání:

Otrokovice: Brno 11:3, Sparta (v) 2:5, Ml. Boleslav 4:5 pp, Střešovice 3:4 sn, Bohemians (v) 3:5.

Nejproduktivnější hráči:

Otrokovice: Ladislav Gál 6 (2+4), Lukáš Pešat 5 (3+2), Matěj Kostka 4 (4+0).

Nejlepší střelci:

Otrokovice: Matěj Kostka 4, Lukáš Pešat, Petr Kittel a Tomáš Sovják po 3.