Rytířky zvítězily v derby, rozhodlo se v poslední minutě

27. října 2018, Michal Dannhofer

Vítkovice se po vítězství posunuly na druhou příčku extraligové tabulky

Pokud trenéři chtěli, aby Vítkovice rychle skórovaly, tak se jim záměr povedl na výbornou. Už v čase 2:29 to totiž bylo 2:0, když se prosadily Husková a Kolářová, která předvedla ofenzivní výjezd z obrany.

Vítkovice měly více ze hry při rovnovážném počtu hráček na obou stranách, Ostrava je dokázala trestat v přesilovkách: v desáté minutě tak snížila Paulína Hudáková, další branku přidalo její dvojče Kristína a bylo vyrovnáno.

Přesto Vítkovice zvítězily v první třetině: nejprve se šikovnou tečí prosadila Bol’ová a umístěnou ranou také Krzywak.

Ve druhé části se především přitvrdilo na hrací ploše, ale branka nepadla. Ostrava si připsala jedinou nevyužitou přesilovou hru, Vítkovice zase neproměnily trestné střílení po faulu na Enenkelovou.

Nástup do třetí třetiny se povedl FBC, které zásluhou Kotzurové s Kapcovou, vyrovnalo a nadále zatápělo před brankou Nikoly Příleské. Vítkovice ale postupně opět vyrovnaly hru a opět ukázaly, že při rovnovážném stavu hráček jsou v pátek o něco lepší.

Nakonec ale měly také štěstí. Padesát sekund před koncem totiž Denisa Kotzurová při signalizovaném vyloučení FBC tečovala střelu Barbory Huskové do vlastní branky.

Vítkovice tak nejen porazily FBC Ostrava 5:4, ale také jej přeskočily v extraligové tabulce. Na druhém místě jsou tak nyní nejbližším pronásledovatelem Chodova, který potvrdil první příčku vítězstvím 8:5 nad Bohemians.

FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA - 1. SC TEMPISH Vítkovice 4:5
branky: 7. Paulína Hudáková, 10. Kristína Hudáková, 45. Denisa Kotzurová, 47. Nela Kapcová - 2. Barbora Husková, 3. Markéta Kolářová, 15. Šárka Boľová, 17. Justyna Krzywak, 60. Denisa Kotzurová; rozhodčí: Patrik Mik - Petr Szilvási; vyloučení: 1:4; využití: 3:0; zásahy brankářů: Pavla Lišková 10 - Nikola Příleská 13; po třetinách: 2:4, 0:0, 2:1;

Tomáš Martiník: „Za vítězství jsme moc rádi a s výkonem týmu jsem spokojen. Dovolím si tvrdit, že jsme byli po celý zápas lepším týmem, náš výkon byl organizovaný a vyvážený dopředu i dozadu. Děkujeme soupeřkám za velmi dobré utkání v super atmosféře.“