Kolotoč se nezastaví, ženám pokračuje EXTRALIGA!

05. ledna 2019, redakce

Zpět z Champions cupu přes Prahu! Na Bohemce se navíc představí s obměněným kádrem!

Pohár mistrů je za námi, dozvuky úspěšného vystoupení tu však ještě budou dlouho. Přesto se extraliga nezastaví a již zítra nastoupí ženy v Praze proti Bohemians. Před závěrem sezóny a s koncem přestupního období však dochází k menším změnám i v kádru žen.

První ze zpráv je více než potěšující. Po zranění kolene a téměř roční pauze se do hry znovu již může zapojit osvědčená tahounka s mnoha reprezentačními zkušenostmi Kamila Paloncyová, která bude připravena pomalu do extraligového kolotoče naskočit už právě v zítřejším zápase proti Bohemians.

Druhou je příchod mladé polské reprezentantky Zuzanny Krzystyniak. Vytáhlá devatenáctiletá pravačka absolvovala pro Polky úspěšné mistrovství světa juniorek a nyní již patří i do polské dospělé reprezentace. Její příchod z Noweho Targu byl domluven prakticky již od léta spolu s její spoluhráčkou Dominikou Buczek, leč školní povinnosti nakonec umožnili tuto realizaci až od nového roku.

Kádr naopak opouští Barbora Suchánková, která v klubu hostovala z Olomouce, kam se také vrací. Barča Vítkovicím výrazně pomohla během letní přestavby kádru, kdy vytvořila patřičnou konkurenci, do Olomouce se však vrací pro větší herní vytížení.

Ke změnám se krátce vyjádřil jeden z členů realizačního týmu žen, trenér Jiří Velecký. „Sezóna bude ve svém finiši náročná. Tým má za sebou vrchol v podobě Poháru mistrů, kde se na něj s ním připravovaly a úspěšně jej absolvovaly i Míša Kubečková a Dominika Buczek. V Česku ale musí kvůli předpisům zpět do juniorky, a tak je rozšíření áčkového kádru v podobě návratu uzdravené Kamily Paloncyové a příchodu Zuzanny Krzystyniak nasnadě“. K osobě Krzystyniak pak dodal „Zuzannu jsme sledovali už nějakou dobu, je to somatotyp moderní florbalistky, která na sobě chce pracovat. Navíc je to pravačka schopná hrát v obraně i útoku. Samozřejmě její výraznější zapojení do rolí v týmu je otázka spíše budoucnosti a dalších sezón, ale necháme se překvapit, jak rychle zapadne“.