Vítkovice v novoroční premiéře rozstřílely Pardubice

06. ledna 2019, Martin Maceček

Nezaváhali. V Pardubicích zvítězili nad místním Sokolem 11:2 a zůstali na druhém místě průběžného superligového pořadí.

Výrazný podpis pod třináctým sezonním tříbodovým vítězstvím zanechali nejproduktivnější muži Brusova výběru – pět bodů si připsal Adam Delong, o jeden méně pak Lukáš Hájek a třemi asistencemi se prezentoval Jan Jastřembský. První branku v sezoně si připsal Jiří Besta.

Utkání bylo minimálně výsledkově plus minus vyrovnané do pětačtyřicáté minuty, kdy svítil na tabuli výsledek 2:4. jenže od té doby začali Ostravané nemilosrdně trestat každé pardubické provinění proti pravidlům a najednou se zrodil exhibiční výsledek. Přesto trenér Pavel Brus po utkání štěstím nezářil: „Bylo vidět, že se hrálo po dlouhé době. Základní věci, které nám fungovaly, byly tentokrát zpomalené a dřevěné. Z naší strany to nebyla žádná velká hitparáda. Musíme se opět dostat do provozní teploty.“

V následujícím týdnu je na programu další superligové dvojkolo, které zavede naše muže nejprve do Prahy k zápasu proti Královským Vinohradům, aby si v neděli 13. ledna zahráli doma od 18 hodin proti Liberci.

Sokol Pardubice – 1. SC Tempish Vítkovice 2:11 (0:1, 1:3, 1:7)

Branky a nahrávky: 29. Kourek (Zozulák), 42. Teichman (Žáček) – 12. Hájek (Hubálek), 21. Delong (Jastřembský), 30. Delong (Jastřembský), 36. Besta (Jastřembský), 47. Rýpar (Delong), 50. Řezanina (Hájek), 54. Rýpar (Delong), 55. Bräuer (Řezanina), 56. Hubálek (Hájek), 58. Bräuer (Besta), 59. Delong (Hájek). Rozhodčí: Gavlas, Mikula. Vyloučení: 2:1, navíc Bílý (Pardubice) na 5 minut a do konce utkání. Využití: 0:5. Diváci: 270. Vývoj skóre: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:11. Střely na branku: 20:31.

Sestava Vítkovic: Souček – Nehera, Jastřembský, Delong, Besta, Rýpar – Řezanina, Hubálek, Firda, Oborák, Sladký, Jan Šebesta, Černý, Hájek, Bräuer.