Stříbrné Rytířky se vracejí na Dubinu, přivítají brněnské Židenice

11. ledna 2019, Michal Dannhofer

Přijďte Rytířkám pogratulovat skvělým fanděním za druhé místo na Champions Cupu.

Vítkovické Rytířky se po úspěšném vystoupení na Champions Cupu 2019 a výhře 10:3 nad Bohemians vracejí do domácího království na Dubinu. Vyzvou celek K1 Židenice, který je zatím na předposledním 11. místě se ziskem devíti bodů, což znamená, že jeho šance na postup je nyní již spíše v rovině teorie.

Přitom v Židenicích to po loňské sezoně, ve které se zachránily až v baráži, vypadalo na lepší období: vrátila se Andrea Dernerová, na druhou stranu odešlo několik zkušených hráček, které tvořily určité zkušené jádro týmu. Tým doplnily talentované hráčky například ze Znojmo, kde Rytířky s Židenicemi sehrály výjezdní utkání. Bohužel, o den později se do světa rozletěla smutná zpráva: těžké nemoci podlehla talentovaná Marie Halasová.

Vítkovice na druhé straně pořád bojují o první příčku v tabulce. Aktuálně jsou druhé a mají stejně bodů jako druhý Chodov, se kterým se utkají už v dalším utkání po Židenicích.

Utkání Rytířek startuje v neděli, v 15.00. Už v minulém kole se navíc do sestavy vrátila Kamila Paloncyová, v týdnu pak Vítkovice dotáhly také příchod polské legionářky Zuzanny Krzystyniak. Teoreticky by tak obě mohly být již v neděli k vidění na Dubině.