SUPERLIGA: Z Vinohrad odjeli muži bez bodů

12. ledna 2019, Martin Maceček

Po třech letech a téměř třech měsících Vinohrady slaví výhru nad Vítkovicemi. David přemohl ve vlastní hale Goliáše v poměru 5:3. Hostům k bodům nepomohly ani dvě branky Marka Bräuera.

Značně prořídlá výprava vítkovických Rytířů, která se může po sobotě propadnout až na čtvrtou příčku průběžného superligového pořadí, sice nezačala nijak zle, ale nakonec odjela z Prahy s prázdnou. Po vyrovnané úvodní třetině tým z Dubiny nabral tříbrankové manko, které se mu už nepodařilo dorovnat. „Výsledek jak výsledek, ale ten výkon… Po dnešku u některých vyvodím důsledky. Neschopnost se připravit na zápas, alibismus, amatérismus. Děkujeme soupeři za lekci, kterou přijímáme,“ pravil po utkání trenér 1. SC Tempish Vítkovice Pavel Brus.

V dalším superligovém kole čeká na Vítkovice finalista letošního Českého poháru, na Dubinu dorazí Liberec, který v pátek doma podlehl pražským Bohemians 7:11. Hrát se bude v neděli 13. ledna od 18 hodin.

TJ Sokol Královské Vinohrady – 1. SC Tempish Vítkovice 5:3 (1:1, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 17. Jelínek, 26. Hartman (Skřivánek), 31. Jelínek (Skřivánek), 32. Hartman (Jelínek), 57. Hartman (Skřivánek) – 6. Herblich (Besta), 36. Bräuer (Besta), 47. Bräuer (Firda). Rozhodčí: Dolanský, V. Sýkora. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 86. Vývoj skóre: 0:1, 4:1, 4:3, 5:3. Nejlepší hráči: Petr Hartman – Jiří Besta. Střely na branku: 17:33.

Sestava Vítkovic: Gurkovský (32. Souček) – Šebesta, Jastřembský, Hubálek, Besta, Herblich – Nehera, Děček, Malina, Firda, Oborák, Černý, Rýpar, Hájek, Bräuer.