Rytířky porazily Židenice 8:2, příští zápas může rozhodnout o prvním místě

14. ledna 2019, Michal Dannhofer

Koncentrovaný výkon dovolil kontrolovanou výhru 8:2 nad houževnatým soupeřem

Vítkovické Rytířky další extraligové utkání. Tentokráte si na domácí půdě poradily poměrem 8:2 s brněnskými Židenicemi. Utkání vzaly pevně do svých rukou a už po první třetině vedly 4:0: pěknou ranou se nejprve prosadila Lucie Suchánková, následovala branka Seevaldové, poté Huskové a nakonec se umístěnou ranou zapsala na střeleckou listinu také Theimerová.

Autorka čtvrtého gólu byla také jednou ze tří hráček, které v minulosti Židenicemi prošly, kromě ní se jednalo take o Lenku Novotnou a brankářku Nikolu Příleskou. Ta v celém utkání inkasovala pouze dvakrát, pokaždé z hole Andrey Dernerové. Poprvé tomu tak ale bylo až za stavu 5:0, poftuhé pak v úplně poslední minutě, kdy Dernerová korigovala na konečných 8:2.

Rytířky tak po vítězství 8:2 berou tři body a zůstávají na dělené první pozici. Chodov totiž v utkání hraném o hodině dříve skolik Liberec 11:1. Připomínáme, že oba celky, tedy vítkovické Rytířky a chodovské Lvice, se utkají již příští sobotu na Dubině.

1. SC TEMPISH Vítkovice - K1 Florbal Židenice 8:2
branky: 3. Lucie Suchánková, 4. Sára Seevaldová, 8. Barbora Husková, 18. Lucie Theimerová, 22. Eliška Planková, 28. Kamila Paloncyová, 43. Šárka Boľová, 47. Alžbeta Ďuríková - 24. Andrea Dernerová, 60. Andrea Dernerová; rozhodčí: Dalibor Jekielek - Dominik Pustówka; vyloučení: 1:0; využití: 0:0; diváků: 46; zásahy brankářů: Nikola Příleská 17 - Karolína Krištofová 16; po třetinách: 4:0, 2:1, 2:1;

Jiří Velecký: : Vynikající, výborné, dobré, slabé, lepší, slabé. Ve zkratce dnes průběh. Ale jsme spokojeni s chutí a aktivitou a jen je třeba udržet klidnou mysl celých 60 minut.