Rytířky po nájezdech porazily Chodov a vedou Extraligu žen!

20. ledna 2019, Michal Dannhofer

Stínem na vybojované výhře je zranění Elišky Plankové

Oba týmy a také široká veřejnost věděla, co je v zápase mezi Vítkovicemi a Chodovem ve hře. Lépe do utkání vstoupily Pražanky, které šly ve třetí minutě do vedení zásluhou Peštové. Vítkovice srovnaly po pěkné přesilovkové kombinaci díky Huskové.

Utkání bylo relativně dost nervózní a tvrdé, oba týmy zřejmě nepodaly úplně optimální výkon. Do vedení šel podruhé Chodov v 19. minutě, když Jiráková ukázkově rozehrála volný úder rovnou do šibenice. Za půl minuty ale srovnala další parádou Husková.

Úvod druhé třetiny poznamenalo zranění Elišky Plankové, která po souboji mimo hlavní dění zůstala ležet na palubovce a později musela být odvezena do nemocnice. První zprávy jsou relativně příznivé, doufejme, že Elišku uvidíme brzy zpět na hřišti!

I přes zranění Plankové ale Vítkovice poprvé v utkání vedly: Trošková našla na středu Enenkelovou a ta se nemýlila. Za tři minuty ale bylo srovnáno, když Řepková využila přesilovku. Ve 29. minutě pak individuální parádu ukázala Šupáková a bylo to 4:3. Za necelou minutu ale srovnala Plášková a ve 33. minutě Chodov vedl díky Frantíkové.

Na přelomu druhé a třetí třetiny neuvyžily Vítkovice přesilovou hru, další možnost dostaly Rytířky ve 48. minutě, kdy byla nejprve vyloučena Kellovská, aby se k ní za patnáct sekund přidala Řepková. První polovina výhody nebyla úplně povedená, přesto nakonec Trošková našla Paloncyovou, která vyrovnala.

Vzápětí dostala dvě trestné minuty Husková, ale Chodov výhodu nevyužil. Další branka už v nervózním konci základní hrací doby nepadla, Vítkovice se navíc částečně musely obejít bez Krzywak, ale ani u ní by se nemělo jednat o nic vážného.

Ani 65 minut hry tak vítěze neurčilo, na řadu tak musely přijít samostatné nájezdy. Hned v první sérii uspěla Paloncyová, na její gól navázala ve druhé sérii chodovská Hanzlíková. Ve třetí sérii branka nepadla, ve čtvrté se prosadila Husková, kdežto Hanzlíková napodruhé trefila jen tyčku.

Vítkovice tak nyní vedou Extraligu žen s náskokem jednoho bodu na Chodov. A jejich matematické počty jsou nyní jasné: pokud ve zbývajících čtyřech kolech získají plný počet 12 bodů, vyhrají základní část. Čekají je domácí zápasy s Plzní a Panthers, vyjedou pak do Olomouce a Jičína.

1. SC TEMPISH Vítkovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV 6:5pn
branky: 9. Barbora Husková, 20. Barbora Husková, 24. Veronika Enenkelová, 29. Ivana Šupáková, 51. Kamila Paloncyová, N Barbora Husková - 3. Tereza Peštová, 19. Nela Jiráková, 27. Martina Řepková, 30. Magdaléna Plášková, 33. Daniela Frantíková; rozhodčí: Martin Petřík - Tomáš Podlesný; vyloučení: 3:4; využití: 1:1; diváků: 115; zásahy brankářů: Nikola Příleská 20 - Kristýna Provázková 15; po třetinách: 2:2, 2:3, 1:0, 0:0;

Tomáš Martiník: „Ubojované vítězství, kterého si ovšem ceníme. Dnes florbalové krásy pramálo, za to hodně nervozity a stresu na florbalkách. Umíme a chceme hrát líbivější florbal. Děkujeme soupeřkám za zápas.“