Rezervní týmy dorostenců a juniorů i nadále bodují!

28. ledna 2019, Jiří Gurkovský

​Oba týmy se nacházejí v polovině soutěže (a v neúplné tabulce) na druhých místech, i když každý v poněkud jiné situaci.

Zatímco rezerva dorostenců postoupit nemůže (což ale neznamená, že se nebude nadále bít o co nejlepší umístění), rezervní tým juniorů se rve o šanci postoupit do druhé ligy.

Juniorská rezerva sehrála po dvou měsících !!! další dvoukolo uplynulý víkend na Čeladné s celky Rožnova a Třince. Rožnovu jsme měli co vracet za velmi vyhrocené utkání v Orlové, které skončilo na podzim remízou 5:5. Povedly se nám vstupy do prvních dvou třetin a ujali jsme se vedení 3:0, poté už došlo k určitému uspokojení a nakonec jsme v dvouminutovém power-play soupeře ubránili vítězství 4:2.

Druhý zápas proti Třinci jsme začali velmi laxně, brzo jsme prohrávali 0:2 a nedařilo se nám vůbec nic. Po určitých korekturách v sestavě jsme začali hrát úplně jiný florbal, bohužel však dlouho bez gólového vyjádření, které přišlo až chvíli před koncem druhé třetiny. Ve třetí třetině jsme pokračovali v nastolené hře, bylo nás plné hřiště, soupeř sice hrozil po našich nedůslednostech v obraně, ale vše spolehlivě pochytal gólman. Po vyrovnání zkraje druhé třetiny, přišel krátce před koncem zápasu i, myslím, že zasloužený, vítězný gól na 3:2. Nadále si tak držíme neporazitelnost.

1. SC TEMPISH Vítkovice B - 1. FBK Rožnov p/R 4:2

1. SC TEMPISH Vítkovice B - FBC Ossiko Třinec 3:2

Dorostenecká rezerva sehrála poslední turnaj v roce 2018 poslední víkend před vánočními svátky. V okleštěné sestavě, díky nemocem a zčásti i díky špatnému přístupu hráčů, jsme sehráli zápasy s celky Třince a Havířova.

První zápas s Třincem přinesl pohodové vítězství 7:3, kdy jsme od počátku trpělivou hrou navyšovali skóre zápasu, v zápase druhém jsme po vyrovnaných dvou třetinách bohužel fyzicky odpadli a prohráli s Havířovem 1:5.

1.SC TEMPISH Vítkovice B - FBC Ossiko Třinec 7:3

TJ Slovan Havířov - 1. SC TEMPISH Vítkovice B 5:1

První zápasy letošního kalendářního roku jsme sehráli v Třinci s Rožnovem a Frýdkem Místkem. V prvním zápase rozhodla o našem vítězství jednoznačná první třetina a celkově jsme docházeli k pohodovému vítězství 5:1. Zápas s Frýdkem Místkem přinesl spoustu jiných věcí než florbal. Toho tam přičiněním rozhodčích bylo velmi pomálu a tito dva pánové doslova a do písmene ukradli všem v hale radost ze sportu jménem florbal. Kdo tam byl, ví o čem mluvím, takže pouze výsledek : vyhráli jsme 3:2.

1.SC TEMPISH Vítkovice B - 1. FBK Rožnov p/R 5:1

1. SC TEMPISH Vítkovice B - FbC KOVO KM Frýdek-Místek 3:2

Další zápasy sehrají junioři 9.2.2019 proti Bohumínu a Frenštátu, dorostenci pak 16.2.2019 proti Petrovicím a Frenštátu, vždy v hale na Čeladné. Jste srdečně zváni.