SUPERLIGA: Upevní si Vítkovice na Chodově místo v elitní trojce?

13. února 2019, Martin Maceček

Souboj těžkých vah v predposlpředp kole zakladni části! Zápasy mezi Chodovem a Vítkovicemi nepostrádají náboj. ..

...a v sobotu 16. února, navíc před televizními kamerami, půjde v závěru základní části Tipsport Superligy o postavení v nejlepší čtyřce tabulky!

Situace je téměř přesně čitelná v okamžiku tříbodového vítězství Vítkovic, Chodov je už jistě v tabulce nepřeskočí. Na druhé straně svěřenci trenéra Davida Podhráského doma prohráli v lize naposledy v polovině října…

V případě plnocenného vítězství domácího celku klesnou na čtvrtou pozici naši muži, pro ně to však nutně nemusí znamenat jistotu „brambory“ na konci základní části soutěže. Možností, jak to nakonec dopadne, je však ještě celá řada, proto nebudeme předbíhat událostem…

Pokud nepočítáme zápas na loňském Czech Open, Vítkovice už s Chodovem v normální hrací době neprohráli šest utkání, předtím ale naopak třikrát tahali za kratší konec. I tohle je důkaz, že mezi oběma týmy je zdravá rivalita, ani jeden ze soupeřů si nemůže být jistý vítězstvím. Sázkové kanceláře však mírně favorizují v sobotu domácí tým, který před týdnem deklasoval Znojmo v poměru 14:2. „Po posledních utrápených výkonech jsme se hlavně snažili, aby se kluci florbalem bavili. A to se, myslím, perfektně splnilo,“ prohlásil David Podhráský, trenér Chodova.

Vítkovický novoroční superligový tanec má prozatím jedinou výraznou kaňku v podobě neúspěchu na půdě Vinohrad. Jinak tým trenéra Pavla Bruse posbíral 20 ze čtyřiadvaceti nabízených bodů. Naposledy uspěl v prodloužení na půdě sezonního překvapení, prozatím druhé pražské Spartě. „Měli jsme tam vyhrát za tři body. Dali jsme dvě tři tyčky, zapsali jsme si neproměněný nájezd a hlavně v prvních čtyřiceti minutách jsme měli asi šest gólových brejků. V útoku jsme dnes byli silní a to jsme měli smůlu,“ dodal vítkovický kouč.

Jen pro pořádek – zápasy týmů letošní silné čtyřky v závěru základní části:

Mladá Boleslav (60 bodů): Sparta (doma), Liberec (venku).

Sparta (59): Mladá Boleslav (venku), Chodov (doma).

Vítkovice (57): Chodov (venku), Střešovice (doma).

Chodov (56): Vítkovice (doma), Sparta (venku).



FAT PIPE Florbal Chodov – 1. SC Tempish Vitkovoce

SH Jižní Město, sobota 16. února, od 15.20 hodin

Rozhodčí: Kamil Sojka, Tomáš Sojka.

Výchozí postavení:

Chodov: v tabulce čtvrtí Pražané, kteří mají o bod méně než Vítkovice, v lize po šedesáti minutách prohráli právě se svým sobotním soupeřem v polovině listopadu. Od té doby naplno nebodovali už jen v lednu, kdy po nájezdech podlehli České Lípě.

Vítkovice: naši muži mají reálnou šanci minimálně na druhou pozici v tabulce, prozatím na ni ztrácejí ze třetího místa dva body, ale Sparta o víkendu hraje v Mladé Boleslavi. Venku Vítkovice vyhrály za tři body sedm z dvanácti utkání, v normální hrací době prohrály jen jednou – v lednu na Vinohradech.

Nejproduktivnější hráči:

Chodov: Tom Ondrušek 67 (44+23), Marek Vávra 51 (25+26), Martin Pražan 34 (15+19).

Vítkovice: Adam Delong 48 (25+23), Lukáš Hájek 46 (26+20), Marek Bräuer 36 (25+11).

Nejlepší střelci:

Chodov: Tom Ondrušek 44, Marek Vávra 25, Martin Pražan a Ondřej Plíhal po 15.

Vítkovice: Lukáš Hájek 26, Adam Delong a Marek Bräuer po 25.

Brankáři:

Chodov: Jan Barák 18 (15 výher; průměr obdržených branek na zápas: 4,04), Karel Šantora 6 (4 výhry; průměr obdržených branek na zápas: 4,86), Martin Frühbauer 2 (2 výhry; průměr obdržených branek na zápas: 3,75)..

Vítkovice:Lukáš Souček 18 (13 výher; průměr obdržených branek na zápas: 3,79), Petr Gurkovský 8 zápasů (7 výher; průměr obdržených branek na zápas: 4,50).

Poslední vzájemný superligový zápas:

1. SC Tempish Vítkovice - FAT PIPE Florbal Chodov 4:3

Branky: 6. Adam Delong, 32. Josef Rýpar, 45. Lukáš Hájek, 47. Jan Jastřembský - 21. Marek Vávra, 36. Martin Pražan, 52. Martin Pražan; rozhodčí: Pavel Kačer - Ondřej Vašíček; vyloučení: 1:1; využití: 0:1; diváků: 283; zásahy brankářů: Lukáš Souček 22 - Jan Barák 25; po třetinách: 1:0, 1:2, 2:1.