Nejtěžší zkouška? Rytířky čeká závěrečný výjezd v základní části, jedou do Jičína

14. února 2019, Michal Dannhofer

Tamní fanoušci umí vytvořit skvělou kulisu, Rytířky potřebují zvítězit za tři body

Základní část nejvyšší ženské soutěže míří do svého finiše. Rytířky čeká v sobotu poslední výjezd, vydají se na dalekou cestu do města pohádek, u lesa Řáholce totiž vyzvou florbalistky Jičína.

Aktuálně jsou o jeden bod před Chodovem v čele nejvyšší soutěže a obecně se předpokládá, že právě výjezd do Jičína bude jejich největší zkouškou při dosažení jejich dílčího cíle, kterým je první místo po základní části. Soupeř, který je unikátní mimo jiné tím, že má hrající trenérku Gabrielu Žůrkovou, fanouškům Vítkovic jistě dobře známou z působení v FBC Ostrava, nasadí proti Vítkovicím nejproduktivnější hráčku soutěže Anet Jarolímovou.

Jičín je totiž známý tím, že si k sobě dlouhodobě stahuje florbalistky především z pražských týmů, které v jeho dresu povětšinou úspěšně restartují kariéru v extralize žen. Podobně například před letošní sezonou získal Anet Jarolímovou, Lucii Paulovičovou anebo Nikolu Kuchařovou.

V posledním kole si rovněž zajistil postup do play off, když v domácím zápase porazil nováčka z Plzně.

Vítkovice na druhou stranu ukázaly, že při několika absencích v kádru mají kam sáhnout: úspěšnou premiéru absolvovaly například Alexandra Glasová nebo Zuzanna Krzystyniak, velký herní prostor dostala Vlaďka Maděrová, ta zase zapsala první extraligovou branku.

Rytířky navíc dobře ví, co je v sázce. Pokud v posledních dvou utkáních získají plný počet bodů, nebudou se muset ohlížet na Chodov a mají jistotu toho, že vyhrají základní část, což znamená výhodnější postavení při volbě soupeřů.

Je jasné, že duel Rytířek s Jičínem bude stát za pozornost.

KM automatik FBK Jičín – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 15.00, Sportovní areál Jičín