KB-liga: Další dva divoké výsledky jako příprava před playoff!

17. února 2019, Tomáš Sladký

Prohra a výhra, taková je bilance dalšího víkendového dvojkola soutěže juniorů. Přibližme si nejbližší program KB-ligy...

V sobotu se na domácí půdě utkali junioři s favorizovanými Black-Angels z Prahy. I přes úvodní gól Gattnara nastavila ráz utkání hned první třetina, která skončila jednoznačně 1:7 z pohledu domácích. Vyrovnaná druhá třetina pouze zmírnila průběh zápasu, okleštěná sestava domácích nakonec odcházela s porážkou 4:15! Svou premiéru si prožil dorostenecký brankář Matyáš Dušan Bazala.

Komentář trenéra domácích pana Gurkovského: Naivní, nevyspělý výkon. Chybí morální i fyzické síly. Zítra musíme být lepší.


V neděli se na Dubině odehrálo mnohem povedenější utkání! Již v 10.hodin nastoupili mladí rytíři k duelu s Pardubicemi, se kterými se přetlačují o výhodnější pozici pro los do předkola. Díky soustředěnému výkonu a zlepšené hry do obrany navyšovaly Vítkovice skóre symetricky 4:0 a 4:0 v první i druhé třetině. V posledním dějství se do hry zapojili všichni náhradníci, výsledek 9:3 nakonec korespondoval s dějstvím na hřišti. Hned čtyřmi góly přispěl k výhře Vítkovic Tom Hanzlík!

Komentář k zápasu trenéra Vítkovic pana Sladkého: Poctivý výkon, vyhráli jsme, děkujeme za zápas.

1. SC TEMPISH Vítkovice - Sokol Pardubice 9:3
branky:
2. Daniel Sekula, 13. Jan Vojáček, 15. Jan Vojáček, 18. Tomáš Hanzlík, 31. Kryštof Malina, 37. Adam Choma, 39. Tomáš Hanzlík, 40. Tomáš Hanzlík, 60. Tomáš Hanzlík - 49. Filip Novák, 50. Lukáš Kučera, 51. Michal Smola; rozhodčí: Martin Petřík - Tomáš Podlesný; vyloučení: 0:1; využití: 1:0; diváků: 51; zásahy brankářů: Štěpán Zerzoň 24 - Matěj Denemark 19, Martin Korunka 10; po třetinách: 4:0, 4:0, 1:3.

Základní část precizně naplánovaného juniorského kolotoče se chýlí ke konci. Elitní dvanáctka se po posledním kole obrazně řečeno spojí s B-dvanáctkou juniorských celků! Z celého seznamu 24 týmů postoupí prvních osm celků rovnou do osmifinále! Zbylých 16 týmů si výběrových systémem zahrají "předkolo playoff"!
Vítkovice se po uplynulém víkendu nacházejí na 10.místě, v posledním kole základní části se utkají v Praze tuto neděli s jistě prvními Bohemians.