SUPERLIGA: V závěru základní části přivítají muži Střešovice

21. února 2019, Martin Maceček

Generálka před playoff doma s Tatranem! Potkají se oba soupeři také hned ve čtvrtfinále? Tuhle bitvu si nenechte ujít!

Poslední kolo základní části probíhajícího ročníku Tipsport Superligy svede dohromady dva nejtradičnější rivaly. Na Dubinu dorazí Tatran Střešovice, šestnáctinásobný český mistr. Zápas se bude hrát v neděli 24. února od 17 hodin.

Narozdíl od mnohých předchozích let sice nepůjde o souboj mezi týmy na prvním či druhém místě, přesto to znovu bude florbalový svátek dvou vyspělých týmů, které jsou zárukou zajímavé podívané. A kdoví, zda je osud nesvede do vzájemných bitev hned na úvod blížícího se play-off...

Střešovice přijedou do Ostravy s dobrou aktuální formou, Fridrichovi svěřenci naposledy rozdrtili Znojmo i díky pěti gólům Jakuba Kolíska trápící se Znojmo vysoko 12:0. „Zápas jsme si zejména díky povedené druhé třetině, kterou jsme vyhráli 9:0, výrazně zjednodušili. Na výsledku mě těší udržená nula,“ pravil střešovický kouč.

Vítkovice v minulém kole přišli o třetí místo i o šanci porvat se o vyšší příčky v konečné tabulce. Brusovi svěřenci totiž zaspali začátek zápasu na Chodově (5:7) a po pěti vítězstvích museli skousnout šestou sezonní porážku, čtvrtou v normální hrací době. „Bohužel jsme přijeli s tím, že se nám nemůže nic stát, a najednou jsme prohrávali 0:4. Od druhé třetiny už to bylo lepší a v závěru bych řekl, že byla velká škoda některých neproměněných šancí. Celkově vzato to bylo z naší strany hodně profesorské, na druhé straně je to dobrá facka před play-off,“ řekl po utkání trenér 1. SC Tempish Vítkovice.

V TEMPISH Tipovačce se kromě klasického balíčku cen od Florbal Vítkovice a Českého florbalu může vylosovaný výherce těšit na originální cenu přímo ze šatny mužského A-týmu! Svou hranou a vlastnoručně podepsanou florbalovou hůl věnuje do klubové soutěže Jan Jastřembský! Stačí uhádnout jméno střelce první branky Vítkovic v úvodním dějství utkání.
V přestávkovém programu se představí naši mladší žáci, kteří doplní oba elitní týmy také při nástupu k utkání.
Jako poslední partnerská škola superligového zápasu v tomto ročníku byla vybrána Základní škola Krestova. Končí tak jedinečný projekt "Superfinále je Vaše!"


1. SC Tempish Vítkovice – Tatran Teka Střešovice

hala SC Dubina, neděle 24. února, 17 hodin

Rozhodčí: Jakub Nábělek, Radek Štengl

Výchozí postavení:

Vítkovice: naši muži jsou momentálně v tabulce čtvrtí a mohou skončit už nejlépe třetí. K tomu ale potřebují naplno bodovat a věřit, že Sparta doma porazí Chodov. V tabulce domácích zápasů jim patří třetí příčka, v případě tříbodového zisku se však mohou v základní části stát nejlepším domácím celkem.

Střešovice: v tabulce základní části končící Tipsport Superligy už jistě pátý tým posledních pět zápasů bodoval naplno. Navíc soupeřům nasázel jedenačtyřicet branek. Střešovice venku z dvanácti zápasů hned celou polovinu vyhráli v normální hrací době, bez bodů se naopak vraceli v pěti případech.

Nejproduktivnější hráči:

Vítkovice: Adam Delong 49 26+23), Lukáš Hájek 47 (26+21), Jan Jastřembský 38 (16+22).

Střešovice: Filip Langer 45 (20+25), Marek Beneš 35 (20+15), Jakub Kolísko 29 (17+12).

Nejlepší střelci:

Vítkovice: Adam Delong a Lukáš Hájek po 26, Marek Bräuer 25.

Střešovice: Filip Langer a Marek Beneš po 20, Jakub Kolísko 17.

Brankáři:

Vítkovice: Lukáš Souček 19 (13 výher; průměr obdržených branek na zápas: 3,92), Petr Gurkovský 8 zápasů (7 výher; průměr obdržených branek na zápas: 4,50).

Střešovice: Michal Rebro 21 (12 výher; průměr obdržených branek na zápas: 4,13), Tomáš Fibiger 7 (3 výhry; průměr obdržených branek na zápas: 5,24).

Poslední vzájemný superligový zápas:

Tatran Teka Střešovice – 1. SC Tempish Vítkovice 5:6 (2:3, 3:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Langer (Beneš), 15. Komárek (Ullmann), 26. Kreysa (Sádlo), 27. Komárek (Váňa), 29. Gašparík (Vítovec) – 14. Bräuer (Besta), 19. Gattnar (Firda), 19. Jastřembský (Delong), 24. Rýpar (Delong), 33. Delong (Besta), 55. Gattnar (Delong). Rozhodčí: Kačer, Vašíček. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 172. Vývoj skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 5:4, 5:6. Nejlepší hráči: Mikuláš Komárek – Rostislav Gattnar. Střely na branku: 20:23.