POSLEDNÍ KROK: Rytířky jdou doma na Plzeň, výhra znamená Prezidentský pohár

23. února 2019, Michal Dannhofer

Poslední zápas v základní části odehrají Rytířky v neděli proti nováčkovi z Plzně

Rytířkám chybí poslední krok k tomu, aby získaly prvenství v základní části a premiérově také Prezidentský pohár, který se za tento dílčí úspěch uděluje. K tomu potřebují v základní hrací době porazit Plzeň, pak se totiž nebudou muset ohlížet na výsledek zápasu Chodova s Jičínem.

Plzeň je extraligovým nováčkem, který si právo na účast v nejvyšší ženské soutěži vybojoval ve finále 1: ligy proti Bulldogs Brno. V dosavadním průběhu nejvyšší soutěže upoutala atraktivním herním stylem, dokázala ale vybojovat jen šest bodů, a tak obsadí v konečném pořadí poslední místo. Mimochodem, dokázala porazit Židenice a Tatran, oba shodným výsledkem 3:2.

Vítkovické Rytířky mají před utkáním jasný cíl: potřebují uhájit jednobodový náskok před Chodovem, což nejlépe dokáží výhrou za 3 body. V takovém případě se nebudou muset ohlížet na výsledek chodovského zápasu a slavit vítězství. Vzhledem k tomu, že mají s Chodovem horší vzájemné zápasy, případná bodová shoda by znamenala prvenství Chodova v základní části.

1.SC TEMPISH Vítkovice – FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň
Neděle, 14.00, SC Dubina Ostrava