SUPERLIGA: Výhra nad Tatranem, čtvrtfinálovým soupeřem, na posun v tabulce nestačila

24. února 2019, Martin Maceček

Úřadující vicemistři porazili Tatran Střešovice 3:2 a v tabulce nakonec skončili čtvrtí. Ve čtvrtfinále play-off narazí na stejného soupeře.

Základní část Tipsport Superligy zakončili florbalisté Vítkovic tříbodovou výhrou...

Brankově chudší utkání nakonec vítkovičtí florbalisté rozhodli třiadvacet vteřin před koncem třetí třetiny, kdy se po Šebestově střele dostal do zakončení Lukáš Hájek a stal se nejlepším střelcem vítkovického celku v základní části.

Ostravané se navíc s jedenácti výhrami ve třinácti zápasech stali nejlepším superligovým týmem na domácí palubovce. V minitabulce získali o bod víc než Chodov a Mladá Boleslav. „Tohle nás už teď nezajímá. Na čtvrtfinále se připravíme jako mužský oddíl,“ mávl rukou Pavel Brus, trenér 1. SC Tempish Vítkovice.

I v dalším utkání budou hrát naši muži doma, na úvod play-off přivítají v sobotu i v neděli Tatran Střešovice, stejně jako před rokem. O soupeři rozhodl tradiční výběr dvojic, který proběhl hned po skončení všech duelů 26. kola Tipsport Superligy. „Skončili jsme na čtvrté pozici a logicky na nás zůstal Tatran. Dnes jsme si dali předehru a Tatran porazili s odřenýma ušima, ale od příštího týdne budeme lepší. Věřím, že postoupíme do semifinále,“ řekl Lukáš Hájek, autor vítězné branky posledního odehraného zápasu.

Dalšími čtvrtfinálovými dvojicemi jsou Mladá Boleslav – Otrokovice, Sparta – Bohemians a Chodov – FBC Ostrava.

1. SC Tempish Vítkovice – Tatran Teka Střešovice 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Sladký (Jastřembský), 9. Jastřembský (Delong), 60. Hájek (Jan Šebesta) – 6. Komárek (Pixa), 40. Jakub Kolísko (Komárek). Rozhodčí: Nábělek, Štengl. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 320. Vývoj skóre: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2. Nejlepší hráči: Lukáš Hájek – Pavel Sládeček. Střely na branku: 27:18.

Sestava Vítkovic: Souček – Besta, Rýpar, Delong, Jastřembský, Sladký – Nehera, Hubálek, Herblich, Firda, Oborák, Gattnar, Jan Šebesta, Řezanina, Černý, Hájek, Bräuer, Malina.