Juniorky, včetně Terezie Gálové, se chystají na své playoff!

26. února 2019, redakce

Osobní příběh talentované hráčky a pozvánka na první kolo playoff soutěže juniorek...

Někdo by si měl dávat pozor na komáry...

Na začátku sezóny jsem na sobě začínala pociťovat obrovskou ztrátu energie. Nedokázala jsem ustát souboj nebo vydržet půl dne bez spánku a vyústilo to až do takových extrémů, že mě bolelo i přátelské poklepání na rameno. Neřekla jsem to nikomu. Však o co taky jde?

Třeba jsem jen unavená, honívalo se mi hlavou. Vyspím se z toho a bude to zase v pohodě. Nebylo. Dlouho nebylo. Šla jsem tedy na vyšetření a abych pravdu řekla, trochu se mi ulevilo, když mi doktorka řekla, že mám boreliózu. Protože ten pocit, když nevíte, co se s vámi děje, je nesnesitelný. Jenže úlevu vystřídala panika. Co teď? Co tréninky? Co zápasy?

Čím víc jsem nad tím přemýšlela, tím víc jsem si začínala uvědomovat tu realitu. Paní doktorka mě uklidňovala, že do dvou týdnů budu zase zpátky na hřišti, ale z dvou týdnů se staly čtyři měsíce na antibiotikách a bez jakékoli aktivity. Nic se ale neměnilo. Únava zůstávala a já přestávala věřit, že ještě tuto sezónu pomůžu holkám na hřišti.

Občas se mi stalo, že jsem prospala celé odpoledne. Normálně jsem přišla ze školy a hned šla spát. Večer jsem se probudila, najedla a šla spát znovu. Myslíte si, že tohle není normální? Já si to taky myslela a mé psychice to rozhodně nepomáhalo. Jak se to říká? Že základem zdraví je dobrá nálada? Tu já rozhodně neměla. Jediná záchrana pozitivní nálady byly mé spoluhráčky a rodina. Věřili, že se z toho dokážu dostat a já tomu postupně začala věřit taky.

5.1.2019. Můj první zápas po pauze. Hrál se na Dubině. Proti Bulldogs Brno. A já Natce (Natálie Hurníková #12, pozn. aut.) v tramvaji řekla, že dnes dám gól. Hrozně moc jsem se na ten zápas těšila. Předchozí čtyři měsíce jsem nesnila o ničem jiném, než že si znovu zahraju. Že si znovu zahraju s holkama. Florbal mi neskutečně chyběl a s ním mi chyběl i jeho kolektiv.

Proto jsem do zápasu šla s velkým nadšením. Hned ve třetí minutě jsme ale dostaly gól. Pak už si jen pamatuju, jak mi Vláďa (Vlaďka Maděrová #50, pozn.a.) nahrála zpoza brány. A já vystřelila. 1:1. Holky po mně začaly skákat a s odstupem času si říkám, že možná asi byly více rády než já sama. Uvědomila jsem si, že už všechno bude dobrý. A že už zase dělám to, co mám ráda a co mě naplňuje.

Za ty čtyři měsíce jsem si toho hodně uvědomila. Třeba to, že zdraví je jen jedno. Nebo že mám fakt ráda náš tým. A že se s ním budu prát. A že to na konci sezóny cinkne. V to doufám."

- Terezie Gálová #86

V neděli si juniorky zajistili 3. místo v tabulce po dramatické bitvě proti Tigers Praha, čímž získaly výhodu prvního výběru do předkola play-off.
Prvním soupeřem v nejdůležitější části sezóny jim bude Fbš Bohemians a sehrají tak totožnou sérii jako jejich starší kolegyně z žen. Vzájemná bilance je jednoznačně nakloněná k modrobílým rytířkám, kdy první vzájemný zápas v sezoně vyhrály 17:3 a druhý v poměru 10:1. Přijďte podpořit juniorky v jejich cestě za vysněním cílem a to v neděli od 12:00 na Dubině (2.zápas série). ten první se odehraje již v sobotu v Praze.