SUPERLIGA: Čtvrtfinálová série Vítkovice – Střešovice začíná na Dubině

28. února 2019, Martin Maceček

Rozhodující fáze sezony je tady! Superligové play-off startuje i na Dubině. Vítkovice ve čtvrtfinále změří síly s Tatranem...

Bitva „starých známých firem“ začíná v sobotu v 19 hodin, v neděli se bude hrát o hodinu dříve!

Podobně jako loni se oba nejúspěšnější kluby české florbalové historie utkávají už ve čtvrtfinále. Loni se po prvním utkání, v němž v Ostravě pražský tým vyhrál vysoko 8:2, vítkovičtí hráči probudili z krátké letargie a postoupili do semifinále, byť v normální hrací době nevyhráli jediný zápas. „Ten první zápas byla pořádná facka, ale v pravý okamžik na pravém místě,“ řekl už loni reprezentační gólman Lukáš Souček, o jehož kvality se budou Vítkovice opírat i nyní.

Čtvrtfinálový soupeř pro naše muže v podstatě zbyl, trojice Mladá Boleslav, Sparta a Chodov si rozebrali jiné protivníky, takže na Dubině půjde o souboj tabulkových sousedů. Na druhé straně ale mezi čtvrtými Vítkovicemi a pátými Střešovicemi byl na konci základní části patnáctibodový rozdíl. „Pro nás to je očekávaný soupeř. Věříme, že s pomocí zaplněné Stodoly vrátíme Vítkovicím loňské vyřazení,“ řekl po potvrzení čtvrtfinálových dvojic Tomáš Svačinka. „Skončili jsme na čtvrté pozici a logicky na nás zůstal Tatran. Dnes jsme si dali předehru a Tatran porazili s odřenýma ušima, od příštího týdne budeme lepší. Věřím, že postoupíme do semifinále,“ prohlásil Lukáš Hájek, se sedmadvaceti brankami nejlepší zakončovatel vítkovického celku v základní části Tipsport Superligy.

Souboj šestinásobných českých mistrů (Vítkovice) se šestnáctinásobnými (Střešovice) se hraje, stejně jako série Mladá Boleslav – Otrokovice, Sparta – Bohemians a Chodov – Ostrava, na čtyři vítězství. Po víkendových zápasech na Dubině se oba soupeři utkají na půdě Tatranu.

1. SC Tempish Vítkovice – Tatran Teka Střešovice

Hala SC Dubina, sobota 2. března od 19 hodin, neděle 3. března od 18 hodin

Rozhodčí pro sobotu: Filip Drápal, Jakub Pospíšil.

Rozhodčí pro neděli: Libor Gavlas, Lukáš Mikula.

Vzájemné zápasy v sezoně:

Neděle 24. dubna 2019:

1. SC Tempish Vítkovice – Tatran Teka Střešovice 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Sladký (Jastřembský), 9. Jastřembský (Delong), 60. Hájek (Jan Šebesta) – 6. Komárek (Pixa), 40. Jakub Kolísko (Komárek). Rozhodčí: Nábělek, Štengl. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 320. Vývoj skóre: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2. Nejlepší hráči: Lukáš Hájek – Pavel Sládeček. Střely na branku: 27:18.

Neděle 14. října 2018:

Tatran Teka Střešovice – 1. SC Tempish Vítkovice 5:6 (2:3, 3:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Langer (Beneš), 15. Komárek (Ullmann), 26. Kreysa (Sádlo), 27. Komárek (Váňa), 29. Gašparík (Vítovec) – 14. Bräuer (Besta), 19. Gattnar (Firda), 19. Jastřembský (Delong), 24. Rýpar (Delong), 33. Delong (Besta), 55. Gattnar (Delong). Rozhodčí: Kačer, Vašíček. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 172. Vývoj skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 5:4, 5:6. Nejlepší hráči: Mikuláš Komárek – Rostislav Gattnar. Střely na branku: 20:23.