Opět po roce na Bohemians. Rytířkám začíná na Dubině rozhodující část sezony

28. února 2019, Michal Dannhofer

Prvním soupeřem v cestě za obhajobou titulu jsou pražské florbalistky Bohemians

Play off je tady! Rozhodující část sezony, na kterou se těší každá florbalistka a každý florbalista startuje pro dva elitní vítkovické týmy již tento víkend na Dubině. Rytíři se postaví Tatranu Střešovice, Rytířky si pak za soupeřky zvolily florbalistky Bohemians.

Bohemians jsou týmem, který by měl být pod vedením hlavního trenéra Pavla Krbce ve druhé třetině své cesty zpět na vrchol, protože v minulých letech, také díky některým divokým krokům, své pozice trochu vyklidil. Jakkoliv mohlo být například angažmá finského kouče Backamana zajímavým krokem, kýžené výsledky nepřineslo.

Před dvěma lety si tak Bohemians řekli dost a angažovali Pavla Krbce. Zkušený stratég řídil malou revoluci v kádru a postupně se snaží dostat Bohemians tam, kam historicky patřily. Možná to bude znít jako příliš vzdálená minulost, ale byly to právě florbalistky Bohemians, které se postavily Herbadentu Praha v historicky prvním Superfinále.

Tým Bohemians stojí na dlouhodobě nadprůměrných hráčkách jako Daniele Kreisingerové, Adéle Bočanové nebo Haně Polákové. Okolo nich vyrůstá zajímavá generace hráček, která by v příštích sezonách mohla dosáhnout svého vrcholu.

Ač se toho o nejvyšší ženské soutěži napsalo před letošním ročníkem mnoho, nakonec si florbalistky Bohemians uhájily – a to poměrně bezpečně – svou stabilní pátou pozici. Ve čtvrtfinále je opět čekají Vítkovice, které dlouhodobou část sezony ovládly.

1. SC TEMPISH Vítkovice – FbŠ Bohemians
1. zápas:
Sobota, 16.00, SC Dubina Ostrava
2. zápas:
Neděle, 15:00, SC Dubina Ostrava