Rytířky jsou výhru od semifinále, na Spartě vyhrály nad Bohemians 8:3

09. března 2019, Michal Dannhofer

Dvě branky vstřelily Alžběta Ďuríková se Sárou Seevaldovou

Rytířky si ve třetím utkání zapsaly zajímavý milník, vůbec poprvé v něm neprohrávaly. Skóre zápasu totiž otevřela po úniku Justyna Krzywak, za půl minuty dokázala odpovědět Hana Poláková. Utkání, které následně oba trenéři ve shodě označili za to dosud nejméně vydařené v sérii pak delší dobu příliš vzrušení nenabídlo.

Až v čase 17:02 doběhla Peterková míček před brankářkou Kreisingerovou a posunula jej na volnou Seevaldovou, která otočila misky vah na stranu Rytířek. Stejně jako první dva zápasy, také tento duel se prakticky rozhodl ve druhé třetině. V její třetí minutě totiž šikovnou tečí využila přesilovou hru Ďuríková, která následně skórovala také ve 28. minutě. V polovině zápasu se pak umístěnou ranou zaskvěla Novotná a Vítkovice rázem vedly 5:1.

Za Bohemians kontrovala rovněž hezky umístěnou ranou Reischlová. Spoluhráčkám z Bohemians vykřesala na začátku 47. minuty naději Vrátná, nicméně o čtyři minuty později zakončila rychlý protiútok Trošková. Vítkovice následně přežily vyloučení Paloncyové a utkání se už jen dohrávalo.

Rytířky přidaly zásluhou Seevaldové a Theimerové dvě branky, především poslední gól, při kterém Theimerová obešla několik protihráček stál za vidění. Celý zápas tak Rytířky získaly 8:3 a v neděli budou mít první možnost sérii ukončit a postoupit do semifinále.

FbŠ Bohemians - 1. SC TEMPISH Vítkovice 3:8
branky: 3. Hana Poláková, 36. Eliška Reischlová, 47. Eliška Vrátná - 2. Justyna Krzywak, 18. Sára Seevaldová, 23. Alžbeta Ďuríková, 28. Alžbeta Ďuríková, 30. Lenka Novotná, 52. Jana Trošková, 58. Sára Seevaldová, 60. Lucie Theimerová; rozhodčí: Tomáš Kostinek - Martin Reichelt; vyloučení: 2:1; využití: 0:1; diváků: 115; zásahy brankářů: Daniela Kreisingerová 21 - Nikola Příleská 13; po třetinách: 1:2, 1:3, 1:3;

Tomáš Martiník: „Dnes jsme nebyli dobří, moc nám toho nefungovalo. Chyběla nám především jiskra v hlavách a od toho se tak nějak všechno špatné odvíjelo. Jediné pozitivum dnes = vítězství. Zítra budeme lepší a věříme v postup do semifinále. Díky soupeřkám za zápas.”