SUPERLIGA: Rytíře čeká Sparta, která oživila dávnou slávu

20. března 2019, Michal Dannhofer

Volba Mladé Boleslavi postavila Rytířům do cesty pražskou Spartu

Rytíři pod vedením trenéra Pavla Bruse udělali proti Tatranu Střešovice další krok k postupu do druhého ostravského Superfinále a vysněnému domácímu titulu, když v „Sérii šampionů“ zvítězili poměrem 4:1 na zápasy.

Jelikož v základní části skončili na čtvrtém místě, museli čekat, jak se při volbě soupeřů pro semifinále zachová vítězná Mladá Boleslav. Ta si mohla vybrat právě Rytíře anebo Chodov, nakonec zvolila pražského soupeře.

Což znamená cestu do Prahy také pro Vítkovice, protože jejich semifinálovým soupeřem bude pražská Sparta. Tým, který pod vedením trenéra Ondřeje Kašpárka druhou semifinálovou účastí v řadě ožil a dal vzpomenout na junácké florbalové časy, kdy Sparta patřila k tomu nejlepšímu, co na české florbalové scéně bylo, například v sezoně 1997/1998 dokázala ovládnout základní část.

Letos se parta okolo reprezentačního obránce Milana Garčara dlouho senzačně držela na čele, nakonec skončíla v základní části druhá za Mladou Boleslaví a před dvojicí Chodov – Vítkovice.

Ve svém kádru má Sparta několik zajímavých borců: branáře Beneše, obránce Garčara, Marvánka nebo Kalaše, v útoku pak řádí slovinský sniper Luka Časar.

I výsledky duelů Vítkovic se Spartou ze základní části naznačují, že se bude jednat o velmi vyrovnanou sérii! Na Dubině se na začátku sezóny radovala Sparta po výhře 5:4, v Praze naopak uspěli rytíři, když prodloužení ukončil Tomáš Sladký.


Program víkendu:

Čtvrtfinále 1
Sobota, 17.00, Aréna Sparta
Čtvrtfinále 2
Neděle, 17:00, Aréna Sparta