Rytířky budou opravovat, ve čtvrtém utkání padly v prodloužení

01. dubna 2019, Michal Dannhofer

Dvakrát se dokázaly vrátit do špatně rozehraného utkání, přesto nakonec padly 6:5 v prodloužení

Vítkovicím se nepovedlo uzavřít semifinálovou sérii s Ivanti Tigers v nejkratším možném čase, když ve čtvrtém utkání padly v prodloužení poměrem 6:5. Základem jejich porážky byl výkon v první třetině, kdy již po patnácti minutách prohrávaly 0:4, postupně se prosadily Hermannová, Beránková, Řezáčová a Kubišová.

Rytířky ještě v závěru třetiny ubránily oslabení a mohly se tak pokusit o zvrat v zápase. Hned ve 24. minutě snížila Husková, Následně sice Vítkovice nevyužily přesilovou hru, ale chvíli poté se prosadila ve formě hrající Bol’ová. Gól vyvolal hodně emocí a je pravdou, že brankářka Ivanti Tigers musela na chvíli střídat, spíše ale ovlivnil celkové psychické rozpoložení na hřišti.

Pražanky totiž ztratily svou komforní zónu a pustily Rytířky ještě více do utkání. Na začátku třetí třetiny navíc Husková využila přesilovou hru a rázem byly Vítkovice v kontaktu. Další využitá přesilovka z hole Enenkelové pak ve 48. minutě přinesla vyrovnání.

Ivanti Tigers kontrovaly využitou přesilovou hrou devět minut před koncem základní části, poslední slovo ale měly znovu Vítkovice, když srovnala Paloncyová.

Utkání tak muselo do nastaveného času, ve kterém nebylo k vidění příliš šancí, ale úspěšnější byl nakonec domácí tým zásluhou obránkyně Venduly Beránkové.

Vítkovické Rytířky tak čeká domácí páté utkání série s Ivanti Tigers. To se odehraje ve středu od 18.00 hodin na Dubině. Rytířky věří ve Vaši velkou podporu!

Ivanti Tigers Jižní Město - 1. SC TEMPISH Vítkovice 6:5p
branky: 9. Nikola Hermannová, 14. Vendula Beránková, 15. Lucie Řezáčová, 16. Dominika Kubišová, 51. Lucia Jelínková, 68. Vendula Beránková - 24. Barbora Husková, 28. Šárka Boľová, 42. Barbora Husková, 48. Veronika Enenkelová, 58. Kamila Paloncyová; rozhodčí: Barbora Beranová - Lucie Hejnová; vyloučení: 3:2; využití: 1:2; diváků: 103; zásahy brankářů: Kristýna Karli 3, Lucie Špačková 2, Kristýna Karli 9 - Nikola Příleská 20; po třetinách: 4:0, 0:2, 1:3, 1:0;

Tomáš Martiník: „Dnes nám to nevyšlo a vinou byla samozřejmě první třetina. Jednoduše jsme nebyli důslední v důležitých herních situacích. I tak jsme věřili, že máme na to zápas otočit, a zlepšeným výkonem jsme od toho byli blízko. Super morál týmu. Věděl, že si zápas hodně pokazil a přesto si šel pro vítězství až do konce. Ve středu budeme připravenější a budeme chtít rozhodnout. Díky všem za zápas.“