Dorostence čeká vrchol sezony, neporažený tým odehraje play off na Dubině

04. dubna 2019, Michal Dannhofer

​Tým pod vedením bývalého kapitána A-týmu a elitního slovenského obránce Václava Komačky v sezoně neokusil hořkost porážky

22 zápasů, 20 vítězství, 2 remízy a žádná porážka. Ne, to není zápasový rekord některého z šampionů v dnešní době tolik populárních MMA, ale zápasová bilance elitního dorosteneckého týmu Vítkovic pod vedením dvojice Václav Komačka – Jaromír Veselý.

Tým zatím v dosavadním průběhu soutěže ztratil pouhé čtyři body za dvě remízy: v prvním kole remizoval v divokém zápase 7:7 s FBC Ostrava, před Vánoci pak bod s Vítkovicemi vybojoval brněnský Hattrick za výsledek 4:4.

Dorostenecká kategorie je předstupněm k KB Lize juniorů a následně také A-týmu mužů. Například nejproduktivnější hráč Martin Gattnar tak může sbírat tu nejlepší inspiraci. Vždyť jeho starší bratr Rostislav patří mezi mladé naděje superligového týmu hlavního trenéra Pavla Bruse.

Ale důležitější než jednotlivci je vždy tým. Pojďte se tak podívat na to, jak ve svém domácím prostředí, zkusí tato parta mladých kluků, ze kterých možná časem vyrostou florbalové hvězdy, zkusí proměnit svou dechberoucí jízdu touto sezonou v nějakou medaili.

Program play off 1. ligy dorostenců
Sobota, 14.00 – 1. SC TEMPISH Vítkovice – FBC Liberec
Sobota, 20:00 – FBC Liberec – 1. SC TEMPISH Vítkovice

Neděle, 10:00 – 1. semifinále
Neděle, 11:30 – 2. semifinále
Neděle, 14:00 – Zápas o 3. místo
Neděle, 15:30 – Finále

Všechny zápasy se odehrají na SC Dubina Ostrava