Tisková zpráva: Vítkovice posílí juniorská reprezentantka Lucie Cholinská z Olomouce

19. června 2019, Tisková zpráva

Talentovaná florbalistka přichází zatím na roční hostování

Vítkovické ženy hlásí další posilu do svých řad. Je jí talentovaná devatenáctiletá útočnice Lucie Cholinská, která přichází zatím na roční hostování z extraligového týmu FBS Olomouc. Na stejné adrese pak zůstane brankářka Lenka Kubíčková, Vítkovice s Olomoucí aktuálně řeší formu jejího dalšího působení.

Ve vítkovickém dresu bude mít možnost navázat na úspěšnou spolupráci s hlavním trenérem extraligového A-týmu žen Tomášem Martiníkem z reprezentace juniorek. Cholinská totiž byla důležitou členkou juniorské reprezentace, která pod Martiníkovým vedením vybojovala bronzové medaile na posledním šampionátu juniorek.

Olomoucká útočnice patřila ke dlouhodobě vytipovaným posilám. „Lucku Cholinskou sledujeme již skoro od jejich prvních florbalových krůčků a jsme moc rádi, že bude od nové sezony působit v našem dresu,“ říká trenér extraligového týmu Jiří Velecký. „Věříme, že svou touhou florbalově se zlepšovat a něco dokázat, spolu s dovednostmi, které již má, se ještě více herně rozvine a stane se zanedlouho jedním ze základních článků naší sestavy,“ zhodnotil Velecký za trenérský štáb.

Lucii Cholinskou čekají vůbec první soutěžní zápasy za jiný tým než FBS Olomouc. Poprvé se v oficiálním florbalovém zápase objevila v sezoně 2010/2011, poslední dva ročníky pak byla pevnou součástí extraligového týmu hanáckých žen. Za FBS Olomouc odehrála 49 extraligových zápasů, ve kterých vstřelila 38 branek a přidala 35 asistencí.