Hatala: Vítkovice pro mě byly první volba

20. srpna 2019, VG

V novém ročníku Superligy obleče vítkovický dres nováček ze Slovenska. Ostravský tým se dohodl na příchodu univerzála a slovenského reprezentanta Šimona Hataly. "Budu se bít o každý balonek, když se dostanu na plochu," prohlašuje rodák z Trenčína.

Šimone, proč jsi se rozhodl právě pro Vítkovice ?
Pro Vítkovice jsem se rozhodl, protože jsem měl velmi dobré ohlasy ohledně toho, jak to tu funguje a jaký je tu kolektiv. Zároveň patří mezi přední české týmy, takže Vítkovice byly moje první volba.
Měl jste i jiné nabídky ?
Ne, žádné jiné nabídky nebyly.
V Ostravě budete i studovat. Co přesně ?
Budu studovat na VŠB, konkrétně informatiku.
Jak si zvykáte na tréninkové tempo elitního českého týmu ?
Ze začátku to bylo pro mě náročné a pořád ještě je Ale po prvních týdnech už jsem si pomalu zvykl. Nasazení a přístup je tu neporovnatelný se Slovenskem, ale to se mi hodně líbí. Taktéž tempo hry je na úplně jiné úrovni - na všechno je méně času. Na to si pořád zvykám.
Jaká bude tvá role v týmu ? Bavil ses s trenérem ?
Bavili jsme se s trenérem těsně po mém příchodu. Úplně přesnou roli zatím nemám, určitě se ale budu bít o každý balonek, když se dostanu na plochu. A to bude asi moje role.
Hraješ útok i obranu. Co bys raději v dresu Vítkovic ?
Vždy jsem se cítil spíše jako útočník, ale v posledních měsících se to mění a zvykám si i na post obránce. Florbal mě velmi baví, ať už v útoku, nebo v obraně. Je to jen na trenérovi, kam mě postaví, já budu rád za jakoukoliv pozici.
Jaký je tvůj florbalový sen ?
Vždy byl můj sen vyzkoušet si českou Superligu, a když to bude v dresu Vítkovic, potěší mě to o to více. Určitě bych si rád zahrál i Superfinále a po závěrečném hvizdu zdvihl trofej se spoluhráči.