TISKOVÁ ZPRÁVA: Vítkovice posílí reprezentantka Singapuru Siti Nurhaliza Khairul Anuar

30. srpna 2019, Tisková zpráva

Sportovní vedení oddílu v pátek dopoledne doladilo se singapurskou florbalistkou podmínky spolupráce

Slovensko, Polsko, Švédsko, Finsko a Lotyšsko již své zástupkyně ve vítkovickém A-týmu žen mělo, nyní je čas na Singapur! Vedení Vítkovic se totiž v minulých dnech po intenzivních jednáních dohodlo na spolupráci se singapurskou univerzálkou Siti Nurhalizou Khairul Anuar.

Prezident Vítkovic Tomáš Krásný uvedl, že klíčovou roli hrál trenér Jiří Velecký. „Hráčku si vyhlédl trenér Jiří Velecký na Czech Open, kde hrála za singapurskou reprezentaci. Odhadu kolegy Veleckého věřím, neboť jeho odhad se málokdy mýlil,“ věří svému dlouholetému spolupracovníkovi.

Mezi přednosti singapurské posily patří pravé držení hole. „Pro nás je důležité, že se jedná o hráčku s pravým držením hole, kterých je na českém trhu nedostatek. Trenéři cítili, že jednu takovou hráčku by potřebovali do sestavy doplnit poté, kdy ze studijních důvodů musela nečekaně skončit Justyna Krzywak. No a proč se tedy nepoohlédnout na druhém konci světa, že?“ usmívá se.

Mladou florbalistku tak čeká velký přesun. Vítkovice vždy byly klubem, který se nebál takových výzev. S hráčkami ze zahraničí již máme několikaletou zkušenost a i letos jsme tedy takové možnosti doplnit tým o zahraniční hráčku využili. Samozřejmě si uvědomujeme, že Siti přichází ze zcela jiného florbalového prostřední, společnosti a kultury, ale tak jak jsem měl možnost s ní mluvit, nemám obavy, že by rychle nezapadla,“ důvěřuje prezident nové posile.

Na vzájemnou spolupráci se tak těší. „I pro náš klub bude Siti velkým oživením nejen na hřišti, ale i mimo něj, kdy se i já se zájmem budu snažit poznat její kulturu a vůbec životní filozofii, která je jistě odlišná od té tradiční evropské,“ uzavřel Tomáš Krásný.

Jedenadvacetiletá Siti je reprezentantkou Singapuru a jednou z nejnadanějších tamních florbalistek, svou zemi reprezentovala už na letošní oceánské kvalifikaci na světový šampionát a do Ostravy přichází jako dnes již bývalá opora celku NUS Titans FC.

Do tréninkového procesu ve Vítkovicích by se měla zapojit ve druhém zářijovém týdnu.