Brus: Švédi jsou pro nás hratelnější

26. září 2019, VG

Výjimečné dopoledne prožili zástupci vítkovického klubu dnes na ostravském magistrátu - konal se tam los turnaje Poháru mistrů, jenž se uskuteční v lednu v Ostravě a jehož se vítkovičtí Rytíři i Rytířky jakožto úřadující čeští šampioni zúčastní. do semifinále los přiřknul mužům švédskou Storvretu IBK, ženy půjdou na Švédky z klubu Taby FC.

"Z těch variant, které se nabízely, tedy Storvreta a finský Classic, si myslím, že je pro nás hratelnější švédský tým," řekl kouč vítkovických mužů Pavel Brus. "Podle mě se lépe připravíme na jejich hru. Classic s hrou, jakou se prezentuje, je tak propracovaný tým, že těžko hledat slabiny," uznal trenér Vítkovic.
Takže Storvreta bude přijatelnějším sokem ?
I když má výborné hráče, tak je tam velký podíl improvizace, soudě z toho, co jsem viděl. Ale teš se můžeme o něčem tady bavit, a potom všechno bude jinak. Ale na Storvretu si jednoznačně věříme a myslím si, že se připravíme tak, abychom šli do finále. Uděláme pro to všechno
Už tušíte, jak tým budete připravovat ?
Tím, že jsme se dozvěděli soupeře, začneme je pečlivěji sledovat v jejich sezoně, a tomu bude podřízena naše příprava. Máme vyvrcholení kondičních cyklů přes Vánoce, to je ale spíše otázka na kondičního kouče, ať jsme ready v lednu, což je takové nestandardní. A potom bude důležitá i příprava v hlavě. Je to takový klín v sezoně, na který nejsme zvyklí, takže režim, ať už tréninkový, nebo zápasový, přizpůsobíme, abychom byli ready na Pohár mistrů i za cenu toho, že můžeme prohrát nějaké zápasy v lize. To jsme ochotni obětovat pro úspěch.
Pro mladé hráče to bude ohromná zkušenost, že ?
Je to otázka na všechny, snad kromě Slaďocha (kapitána Tomáše Sladkého), který už zažil nějaké takové událost. Je to otázka i na ty staré - zahrát si Ligu mistrů v doma Ostravě. Čistě ze statistického pohledu na věc je větší pravděpodobnost, že si doma zahrajete mistrovství světa mužů než turnaj Ligu mistrů. Minulý turnaj Poháru mistrů tu byl před 13 lety v roce 2006, takže teoreticky další tu může být za dalších patnáct let, a to už nikdo z týmu asi hrát na nejvyšší úrovni nebude. Tohle se nebude jen tak opakovat. Takže pravděpodobnost, že se hráč dostane na mistrovství světa, je větší. Budeme s tím pracovat. Nemáme žádnou zkušenost z předešlých let z domácího Poháru mistrů, takže neznáme tu úplně nejlepší přípravu. Budeme se připravovat jako na Superfinále nebo na jiné klíčové zápasy. Z toho budeme aktuálně vycházet.