Chceme do finále, hlásí kapitán

26. září 2019, VG

Vyřídit v semifinále Poháru mistrů doma v Ostravě před halou plnou fanoušků švédský tým Storvreta IBK a ve finále si to rozdat se zřejmě momentálně nejlepším světovým celkem - finským týmem Classic. To je přání vítkovických Rytířů, ke kterému je přiblížil čtvrteční los Poháru mistrů.

"Nějak jsme se o tom bavili v šatně, jestli švédský, nebo finský mistr bude pro semifinále lepší. Při našem způsobu hry by nám více vyhovoval ten švédský, jsme spokojeni," prohlásil vítkovický kapitán Tomáš Sladký. "Těšíme se na to, konečně nastavíme nějaké pomyslné zrcadlo realitě a ukážeme, jak kvalitní česká soutěž je a jak nás připraví na porovnání s mezinárodní klubovou špičkou."
"Slaďoch" se těší i na to, že ejho tým požene vpřed plná porubská RT Torax Aréna. "Na ten víkend (11. a 12. ledna) budou stopnuté všechny soutěže od mládeže po veterány, nikdo nebude mít nic jiného na práci než sledovat florbal v televizi nebo přímo live v aréně. Já doufám, že lidi přijdou. Můžeme to srovnat s tím, že teď přijede NHL do Prahy - v lednu přijede florbalová NHL do Ostravy, takže přijďte se podívat, takové zápasy se tu neuvidí třeba 15 let a byla by škoda je zmeškat," zval vítkovický kapitán. "Pro nás je to vrchol, a je to jedinečný zážitek, jaký kluci včetně mě už nezažijou."
Kapitán Rytířů rovněž věří, že tým se probije do finále. "Chceme do finále, se Storvretou si zahrajeme fyzicky náročný, ale přitom taktický florbal. S Finy hrozilo, že budeme hrát po celém hřišti jeden na jednoho a bude to takové uběhané. Švédi do toho dají trochu taktiky, trošku smysl. Na to se těšíme víc než na finský florbal. Ve Finsku končí zápasy 15:15, takže to by člověka až moc nebavilo a trenéři by byli zoufalí, protože tam se moc nebrání," popisoval Tomáš Sladký."My se stejně jako Švédi soustředíme na obranu a budeme se snažit hrát dobrý florbal."