Rytíři hrají poprvé doma, na úvod je čeká derby

27. září 2019, VG

První domácí zápas nové superligové sezony mají před sebou vítkovičtí florbaloví Rytíři. A rovnou půjde o pikantní duel o krále Ostravy - v pátek nastoupí proti FBC Ostrava.

"Jde o derby, což k motivaci pomůže, ale myslím si, že větším faktorem bude fakt, že hrajeme první domácí zápas, na který jsme se moc těšili," uvedl vítkovický kouč Pavel Brus, jehož svěřenci mají po dvou zápasech venku plný počet bodů, i když minule v Liberci se na vítězství nadřeli. "Zápas v Liberci je vždy těžký, obzvlášť ještě ze začátku sezony když má soupeř ještě elán. Loni jsme tam ztratili dva body. Letos jsme získali všechny tři, i když hra nebyla zdaleka ideální," připomněl Brus. "Na druhou stranu jsme se dvakrát vrátili do zápasu a ve třetí třetině už kontrolovali nepovedený začátek, což je náročné."
Městský rival půjde do derby s novým trenérem, který k týmu přišel po prvním kole Superligy. "Změna trenéra hned ze začátku sezony může mít dvojí efekt. Trenér si připravoval celé léto něco, teď přijde někdo jiný a nemusí se vším souhlasit. Ovšem já osobně v této fázi sezony soupeře ani řešit nechci. Naše hra má dost nedostatků na to, aby si zasloužily naši plnou pozornost," zdůraznil trenér Vítkovic, který bude postrádat v derby Jakuba Hubálka, Lukáše Řezaninu, Lukáše Součka a také zřejmě stále Šimona Kuczeru. "Uvidíme, zda nastoupí Jan Šebesta. Šanci dostanou mladé pušky," doplnil Pavel Brus.
Dnešní derby odstartuje na Dubině v 19.00 hodin.