Rytířky jedou podruhé ven, tentokráte na Hanou. Povede se Cholinské návrat?

28. září 2019, Michal Dannhofer

Druhé venkovní utkání v této sezoně odehrají Rytířky na půdě Olomouce. Utkání bude zajímavé pro několik hráček na obou stranách, například pro Lucii Cholinskou, která patřila k vůdčím osobnostem FBS a před sezonou posílila Vítkovice. V brance FBS pak může nastoupit vítkovická legenda Lenka Kubíčková, k Olomouci má blízko také Lucie Suchánková.

První díl třízápasové venkovní série Rytířky zvládly na výbornou, když se jim podařilo s čistým štítem porazit Bohemians poměrem 10:0, nyní je čeká druhý part proti Olomouci.

Hanácké FBS je již delší dobu týmem, který bojuje do posledních kol o postup do play off. Letošní sezonu zahájil skvěle, když si přivezl po výhře 6:1 tři body z Liberce, ve druhém kole pak podlehl Ostravě, ale především jej může mrzet vysoká porážka 2:12 s Židenicemi, která trochu znehodnotila vítězství v prvním kole.

Jistotu má Olomouc v brankovišti i po odchodu Martiny Frankové. Další sezonu totiž v jeho brankovišti začala Lenka Kubíčková, které kryje záda Pavla Lišková. V poli pak Olomouc může spoléhat na plody svého juniorského týmu nebo Barboru Suchánkovou, která si v minulém ročníku vyzkoušela působení ve Vítkovicích.

Vítkovické Rytířky naopak po třech kolech patří mezi trojici stoprocentních týmů. Svou bilanci budou chtít jistě potvrdit a odvézt si z Hané tři body před zajímavým zápasem s Tatranem.

FBS Olomouc – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 15.00, SH Čajkaréna Olomouc