Rytířky čekají dva zápasy. Nejprve doma s Panthers, poté před TV kamerami míří na Ostravu

07. listopadu 2019, Michal Dannhofer

Mužská Tipsport Superliga má sice přestávku, nejvyšší ženská soutěž ale pokračuje ve zběsilém tempu. Týká se to také vítkovických Rytířek. Ty se nejprve v sobotu představí na Dubině proti Panthers Praha, v pondělí je pak čeká televizní bitva o Ostravu proti FBC v jeho ČPP Aréně.

Vítkovické Rytířky mají za sebou daleký výjezd do Liberce a v sobotu se opět představí domácím fanouškům. Čeká je střet s Panthers Praha, Pražskému týmu, který nově hraje své zápasy v Rudné u Prahy, se v letošní sezoně příliš nedaří.

V aktuální tabulce mu patří devátá příčka, když jej v minulém kole z elitní osmičky vysunul tým Bulldogs Brno. V sezoně si již připsal nečekané ztráty, na druhou stranu se Rytířky musí mít na pozoru: ve zdánlivě ztracené situaci si totiž dokázal připsat bod na hřišti FBC Ostrava.

Pro FBC to byla první a dlouho jediná ztráta. V aktuální tabulce mu ale patří třetí příčka, když v minulém kole podlehl na domácí palubovce Chodovu vysoko 6:12. Jinak si FBC v sezoně již dokázalo připsat například skalp Ivanti Tigers.

Bitva o Ostravu bude navíc okořeněna tím, že ji bude živě přenášet Česká televize. Veřejnoprávní médium si utkání vybralo dost možná také proto, že v jeho přestávce ohlásí finální nominaci České republiky na Mistrovství světa žen ve Švýcarsku.

V té by nemělo chybět několik Rytířek, určitě tak budou mít zvýšenou motivaci před televizními kamerami.

1.SC TEMPISH Vítkovice – Panthers Praha
Sobota, 15.30, SC Dubina Ostrava

FBC ČPP OSTRAVA – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Pondělí, 17.00, ČPP Aréna Ostrava