Rytířky padly v derby, nadále ale vedou nejvyšší ženskou soutěž

12. listopadu 2019, Michal Dannhofer

Skončila série dvaatřiceti zápasů, ve kterých vítkovické Rytířky vždy porazily FBC Ostrava. V pondělí před televizními kamerami se jim to nepovedlo a padly 3:4 v prodloužení. Nadále ale vedou nejvyšší soutěž a ani Chodov je v případě očekávané výhry nad Olomoucí nemůže předstihnout.

Utkání začalo převahou soupeře, kterou využil v jedenácté minutě zásluhou Káčové. Vítkovice se ale brzy po obdržené brance dostaly do tempa a srovnaly zásluhou Kubečkové. Jejich pozitivní naladění pokračovalo a ve 13. minutě je poslala do vedení Maděrová.

Také další průběh první třetiny byl pod vítkovickou taktovkou. Ve 27. minutě ale srovnala Kristína Hudáková, v polovině utkání pak FBC nevyužilo přesilovou hru. A tak se znovu radovaly Vítkovice: rychlý protiútok zakončila ve 48. minutě Dominika Buczek.

Vítkovice tak vedly, ale byla to opět Kristína Hudáková, kdo dvě minuty před koncem základní hrací doby našel míček na velkém brankovišti a dostal jej za Nikolu Příleskou, která jinak opět spolehlivě plnila roli strážkyně rytířské svatyně.

Zápas tak dospěl do prodloužení, přičemž čtyři minuty se hrálo prakticky jen na bránu Vítkovic. Poté ale přišla ztráta, FBC se dostalo k míčku a Michaela Mlejnková jej šikovně uklidila k tyči.

Rytířky tak ztratily momentovou pozici královen Ostravy, nicméně stále

FBC ČPP OSTRAVA - 1. SC TEMPISH Vítkovice 4:3p
branky: 11. Veronika Káčová, 27. Kristína Hudáková, 58. Kristína Hudáková, 65. Michaela Mlejnková - 11. Michaela Kubečková, 13. Vlaďka Maděrová, 48. Dominika Buczek; rozhodčí: Martin Petřík - Tomáš Podlesný; vyloučení: 1:2; využití: 0:0; diváků: 255; zásahy brankářů: Veronika Tomšová 18 - Nikola Příleská 27; po třetinách: 1:2, 1:0, 1:1, 1:0;

Tomáš Martiník: „Moc pěkný zápas, v tempu, v atmosféře. Myslím, že zasloužená dělba bodů, s bonusem pro soupeřky. My jsme dnes měli problémy s finálním zakončením a nedokázali jsme držet soupeřky pod větším tlakem v útočném pásmu. V závěru jsme selhali v hlavách a ten bod jsme si museli pořádně vybojovat ubráněným oslabením. Děkujeme soupeřkám za zápas.“