Rýpar: Začátek druhé třetiny byl asi nejlepší, který ve Vítkách pamatuji

06. prosince 2019, VG

Třemi góly se na vítězství 13:7 nad Libercem podílel obránce Josef Rýpar, který se teď už spolu s týmem těší na nedělní vyhecované derby s FBC Ostrava.

Pepo, co ta první třetina, kterou jste prohráli 0:2 ? Stejně jako v Liberci jste museli dotahovat dvougólové manko.
První třetina byla z naší strany totální katastrofa, posledních pár zápasů nám první třetiny celkem vycházely, asi jsme si mysleli, že to bude stejné jako v předešlých zápasech, ovšem Liberec nás jako vždy zaskočil a dá se říct, že to byla solidní trápenka. Musím zmínit taky teplotu v hale, která se blížila bodu mrazu a některým fanouškům začaly z nosu růst rampouchy.
Zato druhá část vám vyšla parádně. Pamatujete osmigólovou třetinu ?
V šatně nám bylo od kouče řečeno, že takhle to nepůjde. Sami jsme cítili, že to bylo hrozné. Začátek druhé třetiny byl asi nejlepší, který ve Vítkách pamatuji, vyšlo nám opravdu vše a prakticky po 10 minutách bylo po zápase, protože Liberec nestihl absolutně reagovat na gólovou smršť.
Dal jsi hattrick. Podařený zápas, nebo mohl být ještě lepší ?
Poslední dobou cítím, že to z mojí strany není ono a mohl bych týmu pomáhat gólově trošku více než doteď. Každopádně hraji v obraně a ta práce, kterou odvádím, nejde moc vidět, tudíž mě v listinách střelců můžete hledat marně. Zápas proti Liberci se mi povedl, gólů si opravdu vážím a děkuji celému týmu za podporu.
V neděli hrajete derby, FBC dneska prohrálo těsně se Spartou. Asi to bude zase vyhecované jako tradičně, že ?
Nezáleží vůbec na tom, jak jsou týmy postavené v tabulce nebo v jaké se nachází zrovna formě. Derby je vždycky specifické samo o sobě. Hraje se na FBC, menší hřiště, bližší kontakt s publikem, spousta vyhecovaných soubojů. Doufám, že bafuňáři z Českého florbalu zvolí správnou dvojici soudců a bude se hrát dobrý florbal, který nebude co chvíli kouskovaný. Čekám plnou halu a pekelnou atmosféru.