Rytířky v akci: nejprve výjezd do Židenic, poté domácí rozlučka s Bohemians

20. prosince 2019, Michal Dannhofer

Extraliga žen se vrací po reprezentační pauze určené Mistrovství světa žen. Znamená to také dva zápasy pro vítkovické Rytířky, které se nejprve v pátek vydají na horkou půdu do Brna a vyzvou Židenice, v neděli se pak představí před domácími fanoušky proti Bohemians.

Kde Rytířky svou pouť nejvyšší ženskou soutěží přerušily, tam na ní také navážou. Řeč je o Brně, kam se Vítkovice vydají tentokráte vyzvat celek K1 Flobal Židenice. Brněnský tým patří k nejpříjemnějším překvapením soutěže, po dvou sezonách, kdy se zachraňoval až v baráži nyní trůní na šestém místě a útočí na účast v play off.

Utkání proti Vítkovicím navíc bude debutem pro Petera Puchera na lavičce Židenic. Známý slovenský hokejista, který většinu své profesionální kariéry spojil se Znojmem, kde je legendou, rozšířil v reprezentační přestávce trenérský štáb hlavní trenérky Petry Prouzové.

V neděli čeká Rytířky domácí rozlučka s rokem 2019 proti Bohemians. Zatímco Židenice v posledním kole před světovým šampionátem získaly skalp FBC Ostrava, florbalistky Bohemians si zase nedávno vyšláply na Ivanti Tigers, kterému kromě bodů sebraly také průběžnou čtvrtou příčku.

Je tedy zřejmé, že Vítkovice nečeká v posledních dvou zápasech roku 2019 nic lehkého.
Takový zápas Vítkovice – Bohemians by navíc mohl být ideálně stráveným časem v předvánočním shonu.