Bitva o Ostravu: Rytířky se před play off utkají s FBC o vládu nad Ostravou

29. února 2020, Michal Dannhofer

O prvním místě v základní části je jasno, proto také Rytířky před utkání podruhé v řadě převezmou do svého držení Prezidentský pohár, nicméně je jasné, že utkání obou rivalů bude mít náboj. Pouze FBC Ostrava a Täby totiž zatím v probíhající sezoně dokázaly Vítkovice porazit. Je tedy zřejmé, jaká je motivace Rytířek.

Základní část Extraligy žen zakončí souboj dvou nejlépe postavených týmů, Vítkovice jsou se ziskem 61 bodů první, druhé FBC má bodů 55 a ještě musí druhou příčku hájit před Chodovem, který má o bod méně a v posledním kole se představí proti Olomouci.

Vítkovice jsou na vítězné vlně od domácího Champions Cupu, kde získaly 3. místo po výhře nad SB-Pro, od té doby neztratily ani bod. V minulém kole si pak po výhře 15:3 nad Panthers Praha zajistily obhajobu Prezidentského poháru, který tak ani ve druhém roce své existence neopustí Dubinu.

Vzhledem k tomu, že před utkáním dojde k předání tohoto poháru do rukou družiny Rytířek pod vedením kapitánky Denisy Ferenčíkové, je dobré se na zápas dostavit o něco málo dříve než obvykle. Rytířky si to za výkony v základní části jistě zaslouží.

1.SC TEMPISH Vítkovice – FBC ČPP OSTRAVA
Neděle, 14.00, SC Dubina Ostrava