Nic se nám nedařilo, mrzelo Hájka

08. března 2020, VG

Vítkovický forvard Lukáš Hájek ve druhém střetnutí čtvrtfinálové série s Otrokovicemi vyrovnával na 4:4 minutu před koncem základní hrací doby. I v nájezdech překonal Kevina Majricha v brance Panterů, přesto Rytíři prohráli 4:5. Po prvním zápase, který ovládli 10:4, je stav série hrané na čtyři vítězství 1:1.

"Z naší strany hrůza, Otrokovice ve druhém zápase z minima vytěžily maximum a předvedly totální obětavost," hodnotil Lukáš Hájek.
V prvním zápase jste nasázeli 10 gólů, v tom druhém jste po 6 minutách prohrávali 0:3. Mohlo hrát roli podcenění soupeře ?
Asi ano. Včera nás Otrokovice moc nepotrápily, a i když jsme si to po zápase říkali, že to dnes bude z jejich strany určitě jiné, tak jsme začátek nechytili. Ale to se stává, měli jsme dost času se zápasem něco udělat. Věděli jsme, že šancí tam bude ještě hodně. Škoda, že jsme je pak neproměnili. Navíc k tomu dvě neproměněné přesilovky. Z naší strany hrůza, Otrokovice dnes z minima vytěžily maximum a předvedly totální obětavost.
Otrokovice vyměnily do druhého duelu brankáře. Místo Radovana Michajloviče chytal Kevin Majrich. Byl o tolik lepší, nebo byla na vině vaše slabší koncovka ?
Nevím, jak ostatní, ale já nevnímám, kdo proti nám chytá. Sice tam nějaké šance pochytal, ale spíš bych viděl naši neschopnost vstřelit gól.
Trenér Brus říkal, že ani první vyhrané střetnutí vás nedostalo do play off režimu. V čem musíte přidat, abyste to od něj už neslyšeli ?
Souhlasím s ním a myslím si, že jsme se do toho režimu dostali po těch třech brankách v první třetině. Play off se prostě hraje jinak, nasazením, tvrdostí, trestáním chyb a podobně. Máme na to týden si to uvědomit a k dalším zápasům náležitě přistoupit.
Ve druhém utkání se vám podařilo vyrovnat až v závěru dvěma slepenými brankami při power play. Už se vám podařilo obranu hostů utahat ?
Neřekl bych utahat. V šesti už je to lehce loterie a jednoduše řečeno je na hřišti o hráče více. Jsem rád, že se nám podařilo situace řešit správně a srovnat zápas.
Vyrovnávací branku jsi vstřelil po zemi. Nahoře nebylo místo, nebo to tak prostě vyšlo ?
Vyplynulo to ze situace. Žigy (Lukáš Řezanina) to tam na středu dobře přidržel a nahrál mi na stranu. Já už pak chtěl jen trefit bránu, sám si ani pořádně nevybavuju, kudy to tam prošlo.
Z pěti nájezdů jste byli úspěšní jen jednou. Čemu to přičíst ?
Nájezdy asi už jen podtrhly ten náš dnešní výkon, nic se nám nedařilo. Pepa břevno, Šebovi to sjelo, Deli tuším tyčka a Lukáši Hrubému gól nesmyslně neuznali rozhodčí.
Teď vás čekají dva zápasy v Otrokovicích za vyrovnaného stavu série. Není to příliš velká a zbytečná komplikace ?
Je to série na čtyři vítězné zápasy. Prohráli jsme pouze jeden, nic se neděje. Možná jsme takovou facku potřebovali. Dáme se přes týden dohromady a pevně věřím, že k žádným dalším dramatům nedojde. Do Otrokovic přijedou hladové Vítkovice