Neskutečně se těším, Vítkovice pro mě byly vždy první volbou, hlásí Lina Hägg

22. května 2020, Michal Dannhofer

Nová posila Rytířek Lina Hägg se pro klubový web poprvé rozhovořila o svém angažmá v Česku

Švédská útočnice byla na seznamu vytipovaných posil delší dobu, Vítkovicím se ale povedlo její přesun realizovat až nyní, po předčasně ukončené sezoně 2019/2020. „Když jsem dostala nabídku od Vítkovic poprvé, tak to bylo po začátku sezony a v té chvíli jsem prostě nemohla jen tak opustit svůj tým. Namísto toho jsem naopak plně soustředila na Sundsvalls IBF. Když poté měly Vítkovice zájem také o působení od další sezony, cítila jsem, že to je má příležitost. Chtěla jsem zkusit něco nového, a nakonec do sebe vše zapadlo,“ popisuje Lina svou pouť do dresu Vítkovic.

Zdaleka přitom nemusela skončit na Dubině, zájem o ní měly také týmy ze švédské nejvyšší soutěže. „Navzdory tomu ale pro mě Vítkovice byly vždy první volbou,“ usmívá se. „Měla jsem opravdu dobrou debatu s Tomášem Krásným a Sundsvalls IBF v průběhu celého rozhodování, Vítkovice na mě udělaly opravdu dobrý dojem, ať už jako klub nebo samotný ženský tým. Viděla jsem nějaké zápasy z minulé sezony a věřím, že styl, kterým Vítkovice hrají, mi bude vyhovovat. Navíc, stěhování do nové země je výzvou a věřím, že to bude dobrodružství, které mě velmi posune v obou směrech: jako hráčku, stejně tak, jako člověka,“ říká Lina Hägg.

Jak by sama sebe aktuálně popsala jako hráčku? „Řekla bych, že jsem dobrá v rozhodování, co je dobré v dané situaci. Také mám dobré čtení hry a jsem skvělá střelkyně. Rovněž chci své spoluhráčky dostávat kvalitními přihrávkami do dobrých pozic,“ popisuje se.

Ve Vítkovicích si vůbec poprvé zahraje nejvyšší ženskou soutěž. „Bude to velmi speciální a neskutečně se na to těším, protože to byl můj sen, o který jsem usilovala od doby, kdy jsem byla mladá. Mým cílem je odevzdat týmu vždy to nejlepší, snad mu pomohu nějakými body. Plně se soustředím na florbal, proto jsou mé cíle takové, jaké jsou. Všechno ostatní příjmu tak, jak to příjde, ale opravu se těším a věřím tomu, že to bude skvělé a bude to obohacující zkušenost,“ uzavřela Lina Hägg.