TISKOVÁ ZPRÁVA: Vítkovice vítají zpět slovenskou útočnici Michaelu Šponiarovou

01. června 2020, Tisková zpráva

Trojnásobná mistryně české ženské Extraligy, odchovanykně slovenského ŠK 98 Pruské, Michaela Šponiarová, hlásí po dvouletém angažmá ve finském SC Classic návrat do Vítkovic. S vedením klubu se v minulých dnech dohodla na jednoleté smlouvě.

Michaela Šponiarová patří mezi jedny z prvních zahraničních hráček, které přišly do Vítkovic poté, co se realizační tým trenérů Tomáše Martiníka, Jiřího Veleckého a Dušana Dudeška zaměřil na tuto cestu doplňování kádru a postupného budouvání elitního ženského týmu, kterým dnes Rytířky jsou.

Dnes pětadvacetiletá florbalistka je majitelkou tří extraligových zlat s Vítkovicemi, v příští sezoně zkusí přidat další. „Vždy jsem moc rád, když se hráči nebo hráčky, kterým náš klub pomohl do světa, vrací zpět a jsme pro ně v České republice první volbou,“ uvedl návrat Michaely Šponiarové předseda správní rady a prezident Vítkovic Tomáš Krásný.

Starší sestra Zuzany Šponiarové by měla být klíčovou hráčkou. „Příchod Michaely pro nás znamená obrovské posílení, její dlouholeté zkušenosti a kvality se nám budou náramně hodit. Naše letošní cíle totiž opět budou ty nejvyšší,“ říká Tomáš Krásný.

Michaela Šponiarová je již druhou výraznou posilou Rytířek. „Po příchodu Liny Hägg se tak jedná o další jednoznačný důkaz, že chceme uspět nejen na domácí scéně, ale také na té mezinárodní,“ zakončil předseda správní rady a prezident Vítkovic.