Příprava byla specifická, říká kouč Rytířů

04. srpna 2020, VG

Už tak obměněná letní příprava vítkovických florbalistů dostává další rozměr. Po sérii tréninků zaměřených na fyzickou kondici se Rytíři vypraví do Prahy na turnaj Czech Open.

"Přípravu jsme začali začátkem června, po dlouhé karanténě byla dost specifická," pravil kouč Pavel Brus. "Přípravu jsme dost razantním způsobem změnili, ať už obsahem či četností, ale i osobní zodpovědností. Většinu času trávíme v hale na Dubině a ve fitku Performance Power Center," přiblížil trenér.
Přípravná utkání s různými soupeři letos Vítkovičtí nahradili. Alternativou byla střetnutí v rámci týmu. "Jediná přátelská utkání vedeme mezi sebou. Pracovně tomu říkáme Staří versus Mladí. Zápasy mají kvalitu, tempo, ale i rivalitu. Nikdo nic nedostane zadarmo," podotkl Pavel Brus, který pracuje i na sladění mužstva, které doznalo výrazných změn. Do Švédska odešel Josef Rýpar, Lukáš Řezanina se vrátil zpět na Slovensko, Lukáš hrubý odešel do Slovanu. "Pryč je i Ondřej Firda, o jehož angažmá se jedná, a také Petr Gurkovský. Tímto bych chtěl všem klukům poděkovat za odvedené služby a popřát jim hodně zdaru v dalším působišti," zdůraznil kouč Rytířů.
Novými posilami jsou Matyáš Šindler z FBC Ostrava, Marek Matejčík a Marek Švajný z Chodova. "Vrací se Jan Jastřembský po zranění, z juniorského týmu dostanou šanci Adam Choma a Štěpán Kaleta. Do brankovistě přichází Denis Jasiok a Michal Bartoň," doplnil Pavel Brus.