Infarktový závěr po dobře odvedeném zápase znamená tři body pro Rytířky

04. října 2020, Michal Dannhofer

Vítkovické Rytířky mají za sebou těžké domácí utkání s Tatranem Střešovice. V úvodu sice prohrávaly, postupně se ale dostaly do zápasu a utkání dovedly až k dílčímu vedení v poměru 6:1. V hektickém závěru pak uhájily vítězství v poměru 7:5 a nadále tak zůstávají stoprocentní.

Lepší vstup do zápasu měl soupeř, už ve třetí minutě šel do vedení zásluhou Venduly Beránkové. Rytířkám chvíli trvalo, než si zvykly na tempo, postupně ale získávaly nad utkáním převahu, kterou v závěru první části využila Zuzanna Krzywak, která tak otevřela svůj střelecký účet.

Zlom v zápase přišel ve druhé desetiminutovce druhé třetiny. Do té doby se hrál aktivní florbal, Rytířky měly převahu, několik šancí, na druhé straně svůj tým několikrát podržela brankářka Nikola Příleská.

Během posledních šesti minut ale Rytířky třikrát udeřily: postupně se prosadily Šponiarová, Hägg a Husková. Vedení 4:1 po dvou třetinách se totiž ukázalo jako klíčové.

Na začátku třetí části se opět prosadila Krzywak, následovala branka Novotné a zdálo se, že je hotovo. Bleskově ale zareagovala Kopecká v 52. minutě se prosadila také Želízková.

V 58. minutě nejprve Tatran díky Billé využil přesilovou hru, prakticky vzápětí se díky šťastné brance Bystrianské dostal na rozdíl jediné branky.

Poslední slovo ale měla při power-play Barbora Husková, která střelou z poloviny hřiště určila konečný stav na 7:5 pro Vítkovice.

Rytířky jsou tak nadále stoprocentní a nyní je čeká série dvou moravských venkovních utkání. Příští týden vyzvou Olomouc, za čtrnáct dní je pak čeká souboj se Židenicemi.

1. SC TEMPISH Vítkovice - Tatran Střešovice 7:5
branky: 14. Zuzanna Krzywak, 35. Michaela Šponiarová, 36. Lina Hägg, 38. Barbora Husková, 43. Zuzanna Krzywak, 44. Lenka Novotná, 60. Barbora Husková - 3. Vendula Beránková, 45. Veronika Kopecká, 52. Lucie Želízková, 58. Denisa Billá, 59. Tereza Bystrianská; rozhodčí: Jakub Krátký - Pavel Vojkůvka; vyloučení: 1:0; využití: 0:1; diváků: 87; zásahy brankářů: Nikola Příleská 17 - Eliška Drbalová 26; po třetinách: 1:1, 3:0, 3:4;

Tomáš Martiník: „Myslím si, že od nás se jednalo o dobrý zápas, velmi dobrý zápas. Úvodní gól nás sice trochu zmrazil, ale postupně jsme začali hrát velmi dobře do útoku, vytvářeli jsme si šance a získávali jsme míčky a podnikali jsme brejky, které jsme sice nezužitkovali, ale postupně jsme branky dali. Do padesáté minuty jsme utkání měli pod kontrolou a hráli jsme tak, jak jsme potřebovali. Poté se stalo něco, co se týmu našeho kalibru stávat nesmí: přišla určitá shoda, slepené góly, které nás nakonec téměř stály vítězství. Samy holky ví, že se to nemůže stávat. Ale radost nám to nekalí, tak, jak jsme dnes hráli velkou většinu zápasu, tak takto nějak by to šlo.“