Další povedený nástup a tři body z Prahy! Rytířky porazily Start98 15:1

21. února 2021, Michal Dannhofer

Vítkovické Rytířky mají za sebou další výjezd do Prahy, kde si opět připsaly vysokou výhru. Start98 porazily 15:1, když předvedly znovu aktivní vstup do utkání, ve kterém se rychle ujaly vedení. Bodově utkání vládly Barbora Husková, Vendula Maroszová, Dominika Buczek a Vendula Maroszová.

Vítkovice znovu předvedly perfektní nástup do utkání. Už během úvodních jedenácti minut nastřílely pět branek, přičemž své střelecké účty otevřely jak nakonec pětibodová Husková, tak čtyřgólová Maroszová.

Až po tomto nástupu se soupeř zkonsolidoval a nutno říci, že od té doby byl schopen Vítkovicím konkurovat, nicméně skóre stále narůstalo: ještě do konce první třetiny se znovu prosadila Husková, ve druhé třetině pak Vítkovice přidají dalších pět branek, přičemž se prosadí také dvě obránkyně: Ďuríková s Lenčéšovou.

Ve třetí třetině se čestného úspěchu dočkal Start98, zásluhou Kovaříkové. Vítkovice ale na druhou stranu opět střelecky nezahálí a čtyřmi góly pojistí výhru 15:1. Pět bodů si připsala Barbora Husková, čtyři góly vstřelila Vendula Maroszová, naopak na čtyři branky přihrála Michaela Šponiarová a o čtyři body vylepšila statistiky také Dominika Buczek.

FATPIPE Tigers Start98 Kunratice - 1. SC TEMPISH Vítkovice 1:15
branky: 45. Kateřina Kovaříková - 4. Barbora Husková, 7. Veronika Enenkelová, 7. Denisa Hyršová, 8. Vendula Maroszová, 11. Vendula Maroszová, 17. Barbora Husková, 26. Lucie Cholinská, 30. Vendula Maroszová, 31. Alžbeta Ďuríková, 33. Sára Seevaldová, 40. Lenka Lenčéšová, 41. Vendula Maroszová, 48. Barbora Husková, 54. Dominika Buczek, 58. Barbora Husková; rozhodčí: Tomáš Kostinek - Martin Reichelt; vyloučení: 0:1; využití: 0:0; zásahy brankářů: Kristýna Karli 47 - Nikola Příleská 15; po třetinách: 0:6, 0:5, 1:4;

Tomáš Martiník: „Myslím si, že jsme dnes zahráli docela slušně. Dobře jsme začali, udělali jsme si náskok a byli jsme produktivní, drželi jsme se na jeho polovině a nepouštěli soupeře do situací. Po celý zápas jsme měli tlak, tlačili jsme do útoku a chyb bylo poměrně málo, takže jsme spokojeni.“