Mustang zvládl dva těžké zápasy

03. dubna 2007, CD

B-tým Vítkovic zdolal druhý a třetí tým tabulky a udělal další velký krok k záchraně. Před posledním dvojzápasem sezony má vše ve svých rukou.


      Mustang svůj turnaj odpořádal se vší parádou. Krásná hala, tarkett na ploše, dva vyhrané zápasy.

      Z prvního vzájemného měření sil s Lichnovem si Mustang odnesl výprask 0:6, když první 4 branky dostal již v první sedmiminutovce. Tentokráte již ale zvládl začátek utkání o poznání lépe. První třetinu pro sebe získal brankami Tomáše Krásného a Jiřího Mojžíška. Soupeř dokázal ve druhé třetině srovnat a na začátku třetí šel dokonce do vedení. Ve 34.minutě vyrovnal šťastnou ranou Mojžíšek a devět sekund před koncem rozhodl o důležité výhře hrající trenér Tomáš Sladký.

      Do druhého utkání proti Petrovicím nastoupila ztenčená sestava Mustangu velmi špatně a po šesti minutách a šesti vteřinách prohrávali domácí 0:3. K obratu zavelela kombinace Ondřeje Miklase se střílejícím Michalem Charbulákem. Ještě do první sirény snížil střelou z otočky nekompromisně Jaromír Veselý. V nadšeném výkonu pokračoval Mustang i po přestávce a slepenými góly Mojžíška a Veleckého strhl vedení na svoji stranu. Zanedlouho se prezentoval dvěma brankami nejlepší střelec týmu Krásný a dokonalý obrat završil z brejku Tomáš Sladký. Během neclých 14 minut nasázel Mustang bezradným Petrovicím sedm branek. Ve třetí třetině soupeř z brejku snížil, ale poslední slovo měl Mustang. Dvanáct vteřin před koncem dokonale rozebrala Petrovickou obranu trojice Krásný, Sladký T. a zakončující Jiří Velecký.

      Před posledním kolem je Mustang na páté příčce, která určitě zajišťuje udržení v lize, bod před Pepinem C.

Foto: Josef Babka