Rytířky zvládly výjezd do Dolních Břežan, porazily Bohemians 12:2. Polovina branek s podpisem Huskové

14. března 2021, Michal Dannhofer

Vítkovické Rytířky mají za sebou poslední opravdu výjezdní utkání v základní části ročníku 2020/2021. Vysokou výhrou 12:2 skolily v Dolních Břežanech Bohemians. Hned polovina branek nesla podpis Barbory Huskové: pět jich sama vstřelila, na jeden nahrála.

Rytířkám se opět povedl vstup do zápasu, což je atribut, který tuto sezonu zdobí a rychle tak vedly 2:0. Bohemians sice podávaly relativně sympatický výkon, měly ovšem problém s bráněním předbrankového prostoru, což se následně projevilo také na skóre.

První část tak Vítkovice vyhrály 5:0 – trefily se ještě Hägg, Hyršová a znovu Husková. Na začátku druhé třetiny se Bohemians zkonsolidovaly v obranné činnosti, svým způsobem jim rovněž pomohlo vyloučení na obou stranách. Ve 28. minutě se trefila opět Husková, následně ale otevřela střelecký účet Bohemians Poláková díky využité přesilové hře.

Po dvou třetinách to nakonec bylo 7:1 pro Vítkovice, ve 33. minutě skórovala Ďuríková, na straně Bohemians pak nahradila brankářku Urbanovou jednička Karolína Červová a své působení v zápase začala vychytaným oslabením.

Ve třetí třetině už se utkání dohrálo, dlužno říci, že oba týmy svým nasazením sympaticky nereflektovaly rozhodnutý stav. Vítkovice přidaly dalších pět branek, svůj um pak znovu ukázala také Hana Poláková.

Vítkovice tak vítězstvím 12:2 prakticky uzavřely základní část tohoto ročníku, co do výjezdních utkání. Příští sobotu se utkají s FBC Ostrava na palubovce jeho ČPP Arény, základní část poté uzavřou třemi domácími zápasy na Dubině.

FbŠ Bohemians - 1. SC TEMPISH Vítkovice 2:12
branky: 30. Hana Poláková, 50. Hana Poláková - 4. Barbora Husková, 6. Michaela Šponiarová, 17. Lina Hägg, 18. Denisa Hyršová, 20. Barbora Husková, 28. Barbora Husková, 33. Alžbeta Ďuríková, 42. Barbora Husková, 47. Denisa Ferenčíková, 50. Michaela Šponiarová, 54. Barbora Husková, 60. Michaela Šponiarová; rozhodčí: Jan Čadek - Jan Strnad; vyloučení: 3:3; využití: 1:1; zásahy brankářů: Anna Urbanová 7, Karolína Červová 11 - Viktorie Karasová 9; po třetinách: 0:5, 1:2, 1:5;

Tomáš Martiník: „Bohemka je tradiční extraligový soupeř a zápasy s ní nejsou nikdy jednoduché. Je to tým, který svádí svůj vlastní souboj o účast v elitní osmičce, takže jsme čekali, že to může být nepříjemný zápas a snažili jsme se být připraveni tak, abychom eliminovali pozitivní stránky v její hře. Zápas jsme rozhodli v první třetině, ve druhé části jsme se trápili, hra se rozkouskovala kvůli oslabením a už neměla prakticky žádné tempo. Ve třetí třetině jsme se snažili vrátit utkání do správných kolejí a jsem rád, že se nám to povedlo a vyjádřili jsme to také gólově, tudíž s výsledkem jsme spokojeni.“