Rytíři se chystají na bitvu o Superfinále

12. dubna 2021, VG

Když před dvěma lety narazili vítkovičtí Rytíři v semifinále Superligy na pražskou Spartu, vyřadili ji 4:0 na zápasy, gólman Lukáš Souček si dokonce v posledním zápase série připsal čisté konto. Nyní se oba celky připravují na další vzájemný semifinálový souboj. Rytíři se poctivě chystají, Pražané plánují odvetu.

"Přáli jsme si Vítkovice a už se těšíme na první zápas. Dost lidí z našeho klubu to bude vnímat jako šanci na sportovní odvetu za poslední semifinále," uvádí trenér pražské Sparty Marek Vojta na klubovém webu. "Soupeřův tým a především ten náš se hodně obměnil, máme jiný styl hry a je u nás výrazně silnější odolnost a týmová mentalita," dodává Vojta.
Vítkovický kouč Pavel Brus minulost příliš neřeší. "Ta poslední série je až příliš daleko. Já osobně nerozlišuju, kdy naposledy jsme hráli. Připravuju se na sérii jako na každou jinou," prohlašuje trenér Rytířů, který své svěřence chystá na všechny eventuality. "Ukážeme si, v čem je Sparta zranitelná, v čem může hrozit. Víme, že nás bude chtít rozhodit důrazem, ale to je přesně to, co nás dostane do skutečného varu. Díky tvrdé hře soupeře budeme v našem laufu," věří Brus.
"Vítkovičtí jsou technicky dobří, v obraně hrají podobně jako Tatran, který v ní však měl výrazně méně zkušeností. Jsem přesvědčený, že bude rozhodovat, kdo bude lépe využívat koncovky a klíčové momenty hry. Je to pro nás výzva," komentuje semifinálového soupeře trenér Sparty.
Rytíři, kteří ve čtvrtfinále přejeli FBC Ostrava, mají v přípravě ještě čas na sobě zapracovat. "Doléčíme všechny kluky ze základu, vybrousíme naše silné zbraně a vyztužíme naši obranu," plánuje Pavel Brus. "Zároveň vím, že jsme ve čtvrtfinále nepodali zdaleka náš standard, proto věřím, že náš potenciál v semifinále ještě vzroste."
Série hraná na čtyři vítězství začne 1. května v Ostravě, postupující do Superfinále bude znám nejpozději 23. května. "Cítíme, že jsme extrémní silní, sebevědomí, chceme titul. Na sérii se těšíme a chceme vyhrát každý zápas, do kterého nastoupíme," hlásí Pavel Brus.