Semifinálová bitva o Ostravu je tady! Rytířky začínají boj na Dubině

08. května 2021, Michal Dannhofer

Čas dlouho očekávané semifinálové série mezi ženskými týmy Vítkovic a FBC Ostrava nadešel. Rytířky svou volbou možná mnohé překvapily, ale na to se již historie ptát nebude. Nadešel tedy čas pro sérii, ve které změří síly dva týmy, které byly před sezonou pasovány na největší favority celé soutěže.

Pokud je jedno jasné, tak je to fakt, že tato semifinálová série bude bavit! Vždyť snad každý musí mít ještě v živé paměti první vzájemné utkání z letošní sezony, které skončilo výhrou Rytířek 7:6. Teď jsou před týmy, ale také fanoušky ženského florbalu minimálně čtyři takové zápasy!

Individuálně se daří především Lině Hägg, která ve dvou zápasech proti FBC nastřílela osm branek a přidala jednu asistenci. Po sezoně zamíří do švédského velkoklubu KAIS Mora, avšak její cíl je stejně jako celého týmu Rytířek jasný: vyhrát Superfinále.

K tomu ale Vítkovice potřebují porazit rivala z největších. Ostravské FBC se může spolehnout především na produktivní dvojici Denisa Kotzurová – Michaela Mlejnková, které si v době koronavirové pauzy vyzkoušely angažmá v nejvyšší švédské soutěži, když posílily Lund.

Semifinále play off

1.zápas semifinále play off Extraliga žen sobota 08.05.2021 v 16:00 - 1. SC TEMPISH Vítkovice - FBC ČPP Ostrava ONLINE | VIDEO |

2.zápas semifinále play off Extraliga žen neděle 09.05.2021 v 16:00 - 1. SC TEMPISH Vítkovice- FBC ČPP Ostrava ONLINE | VIDEO|