Den S nadešel. Rytířky se v Superfinále postaví Chodovu, dokončí zlatý hattrick?

11. června 2021, Michal Dannhofer

Extrémně dlouhá a složitá sezona nadešla před svůj konec. Rytířky se v sobotu před obědem postaví na palubovce UNYP Arény Chodovu, aby splnily poslední krok a v sezonu, ve které dosud neztratily ani bod, zakončily zlatou medailí. Toto zlato by současně znamenalo zlatý hattrick, ačkoliv by trval čtyři roky.

Vítkovické Rytířky byly hlavními favoritkami soutěže, kterou zatím prošly bez jediného zaváhání a formálně také bez ztráty jediného bodu. Před sezonou přivítaly zpět ve svých řadách Alžbetu Ďuríkovou nebo Michaelu Šponiarovou, do týmu, který byl budován pro úspěch na Champions Cupu, přišla také švédská střelkyně Lina Hägg.

V COVIDem poznamenané soutěžní sezoně se ale Champions Cup zrušil, téměř tři měsíce se nehrálo, a nakonec se ani Superfinále neuskuteční ve velké aréně, nýbrž v UNYP Aréně na Podvinném mlýně.

A soupeř bude rovněž nečekaný, potřetí v řadě se v ženském Superfinále utkají Vítkovice s Chodovem. S tím Chodovem, který naopak musel vstřebat odchod třinácti hráček a před Superfinále prozradil, že se v rámci organizace vlastně zvažovalo, jestli Extraligu žen přihlásit.

S tím Chodovem, jenž se prý podle hlavního trenéra Lukáše Procházky učí čísla dresů vítkovických hráček, protože jmény je údajně hráčky aktuálního kádru na začátku neznaly.

Jenže je to také Chodov, který dvakrát Rytířky tuze potrápil a vlastně umožnil, aby se odehrálo ostravské semifinále, protože také FBC dvakrát porazil.

Rytířkám se to povedlo v sezoně hned šestkrát, ale na druhé straně stojí mladý a odhodlaný soupeř, který nemá vůbec co ztratit. A respekt si již získal.

Superfinále florbalu 2021
1. SC TEMPISH Vítkovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Sobota, 12.30, UNYP Aréna