Fantastický duel přinesl Rytířkám zlato, Chodov porazily 8:7 v prodloužení

13. června 2021, Michal Dannhofer

Na palubovce pražské UNYP Arény se odehrálo skvělé ženské Superfinále mezi Vítkovicemi a Chodovem, z titulu se po výhře 8:7 v prodloužení radují vítkovické Rytířky. Těm pomohla především hattrickem a vítěznou brankou Barbora Husková, která tak symbolicky svůj vlastní hattrick zakončila brankou, která znamená zlatý hattrick pro Rytířky.

Vítkovice do utkání nevstoupily dobře a brzy prohrávaly, vlastně nikdy v průběhu zápasu nevedly. Poprvé inkasovaly ve třetí minutě, na což dokázala zareagovat Krzywak. Chodov ale vzápětí dvakrát udeřil a po první části tak vedl 3:1.

Na začátku druhé části bylo z pohledu Vítkovic ještě hůře, kdy Chodov dal další gól, ale využitá přesilová hra z hole Denisy Ferenčíkové vrátila Rytířky do hry. Vzápětí navíc snížila Ďuríková a zdálo se, že se blýská na lepší časy.

Jenže poslední slovo ve druhé třetině měla Chudá a Chodov tak opět vedl o dvě branky.

V podobném duchu se hrálo také ve třetí třetině, postupně se prosadily Husková, Polívková, Kubečková a Frantíková a Chodov stále držel dvoubrankové vedení. Poslední slovo v základní hrací době ale měly Husková se Šponiarovou, která 41 sekund před koncem poslala zápas do prodloužení.

V něm se díky dobré orientaci na brankovišti prosadila Husková a rozhodla tak o zlatém hattricku pro Vítkovice.

1. SC TEMPISH Vítkovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV 8:7p
branky: 14. Zuzanna Krzywak, 28. Denisa Ferenčíková, 32. Alžbeta Ďuríková, 49. Barbora Husková, 51. Michaela Kubečková, 56. Barbora Husková, 60. Michaela Šponiarová, 68. Barbora Husková - 3. Patricie Suchanová, 16. Eliška Chudá, 17. Tereza Hanzlíková, 26. Kristína Belicová, 40. Eliška Chudá, 50. Adéla Polívková, 55. Daniela Frantíková; rozhodčí: Tomáš Kostinek - Martin Reichelt; vyloučení: 2 + Dominika Buczek OS:1; využití: 1:1; diváků: 525; zásahy brankářů: Viktorie Karasová 17 - Hana Ranochová 33; po třetinách: 1:3, 2:2, 4:2, 1:0;

Tomáš Martiník: „Emoce jsou vítězné, zvládli jsme to. Byl to těžký zápas. Nezahráli jsme tak, jak jsme se chtěli prezentovat. Od úvodu to nebylo ideální, nechali jsme Chodov odskočit. Soupeř nám nedovolil hrát plně naši hru a nedokázali jsme jej dostat do té situace, do které jsme chtěli. Nicméně, závěr jsme zvládli a prodloužení je o jedné střele. Štěstí bylo na naší straně, za celou sezonu jsme si titul zasloužili, ale Chodov nám to rozhodně nedal zadarmo.“