TISKOVÁ ZPRÁVA: Reprezentační útočnice Tereza Hanzlíková se vrací do Vítkovic

16. července 2021, Michal Dannhofer

Třiadvacelitá reprezentační útočníce Tereza Hanzlíková je znovu Rytířkou. Po angažmá v pražských týmech Ivanti Tigers a Chodova se po čtyřech letech vrací do Vítkovic, se kterými v minulých dnech podepsala dvouletou smlouvu a bude se snažit navázat na zisk svého dosud jediného extraligového titulu.

Tereza Hanzlíková je odchovankyní Tigers Poruba, která poprvé přišla do Vítkovic v roce 2013. Už o dva roky později vyzkoušela v rytířském dresu Extraligu žen, ve které za Vítkovice dosud odehrála 27 zápasů, s vyrovnanou bilancí 10 branek a 10 asistencí. Je tak majitelkou extraligového zlata a stříbra s vítkovickým puncem.

V posledních čtyřech letech nastartovala kariéru v Praze, kde za Ivanti Tigers a Chodov odehrála 101 zápasů v nejvyšší soutěži s bilancí 71+65. Do Vítkovic se navíc vrací jako stabilní hráčka ženské reprezentace. „Už když jsme avizovali odchody zkušených hráček, tak jsme věděli, že jednu zkušenou hráčku bychom naopak rádi v naší sestavě uvítali. Proto jsem velmi rád, že se nám podařilo dohodnout s Terezou,“ raduje se předseda správní rady a prezident Vítkovic Tomáš Krásný.

Podle něj přichází do Vítkovic rozdílová hráčka. „Kdo sledoval její poslední dvě sezony a kdo třeba viděl Superfinále, tak musel vidět, jaký progres za poslední dva roky učinila. Stala se z ní rozdílová hráčka s mezinárodními zkušenostmi. Takových hráček nabízí české prostředí skutečně poskromnu, takže když se naskytla po sezoně možnost jednat o přesunu Terezy zpátky domů do Vítkovic, tuto příležitost jsme využili, a nakonec se dohodli,“ uvedl Krásný.

Velkou roli sehrál také přístup Chodova. Chtěl bych také poděkovat Chodovu za rychlé a korektní jednání, ostatně jako vždy v minulosti. Pro Terezu je výhoda, že se vrací do známého prostředí, takže odpadnou potíže z aklimatizací. Věřím, že v podstatě naváže tam, kde před třemi lety skončila,“ uzavřel Tomáš Krásný.