Rytířky jedou poprvé na půdě soupeře, čekají je nové Židenice

23. září 2021, Michal Dannhofer

Vítkovické Rytířky čeká ve 3. kole Extraligy žen první venkovní utkání. Po domácích zápasech proti Jičínu a Bohemians zamíří do Brna, kde se střetnou s nově sestaveným týmem Židenic. Pikantní bude duel především pro obránkyni a juniorskou reprezentantku Šárku Staňkovou, která do Vítkovic přišla v létě právě z Židenic.

Vítkovické Rytířky se pokusí navázat na dva domácí úspěchy, po kterých jsou ve vedení Extraligy žen. Židenicím se dařilo střídavě, nejprve prohrály první domácí utkání se Startem98, když nezvládly závěr utkání, následně ale dovezly cenné tři body z Jičína, kde se dařilo především dvojčatům Jahodovým.

Možná to budou právě ony, kdo převezme v Židenicích roli lídra. Za K1 již totiž v této sezoně nebude nastupovat jejich legenda Andrea Dernerová, odešla také Kamila Pravcová nebo Barbora Suchánková, všechny tyto florbalistky patřily k oporám týmu, stejně jako Šárka Staňková, nebo v minulosti Lenka Novotná s brankářkou Nikolou Příleskou.

Bez ohledu na aktuální postavení v tabulce, zápasy mezi Vítkovicemi a Židenicemi jsou vždy poměrně vyrovnané a není v nich nouze o překvapivé momenty. To vše musí mít Rytířky v neděli na paměti.

K1 Florbal Židenice – 1. SC TEMPISH Vítkovice

Neděle, 15:00, MSH Vodova Brno

ONLINE | VIDEO| TABULKA EXTRALIGY ŽEN || PARTNEŘI EXTRALIGY ŽEN |