TISKOVÁ ZPRÁVA: Rytířky posiluje juniorská reprezentantka Karolína Janatková

13. prosince 2021, Michal Dannhofer

Řady florbalových Rytířek se rozrůstají. Do Vítkovic totiž přichází na hostování do konce tohoto soutěžního ročníku útočnice a juniorská reprezentantka Karolína Janatková z Mladé Boleslavi. Součástí dohody je oboustranný výhled mezi Vítkovicemi a Karolínou na delší spolupráci

Osmnáctiletá Karolína Janatková začala s florbalem před dvanácti lety v Turnově, v minulém kalendářním roce se pak přesunula do Mladé Boleslavi. Za tým Florbalové akademie nastoupila v Extralize žen do 32 zápasů, s bilancí 29 branek a 9 asistencí.

Tato mladá střelkyně se také stala součástí juniorské reprezentace, kde ji vede hlavní trenér Vítkovic Tomáš Martiník. Nyní přichází do Vítkovic, zatím na hostování do konce probíhajícího ročníku.

Podle prezidenta a předsedy správní rady Vítkovic Tomáše Krásného se jedná o transfer velké bojovnice. „Karolína je velmi talentovaná hráčka. Kromě svých nesporných florbalových kvalit nás upoutala především svou houževnatostí a touhou bojovat o dobrý výsledek i v situacích, kdy bylo zjevné, že se to asi nepodaří,“ hodnotí novou posilu.

S Karolínou Janatkovou by Vítkovice chtěly spolupracovat dlouhodobě. „Jsem přesvědčen, že přesně tyto její vlastnosti ji pomohou rychle se zařadit mezi hráčky v naší sestavě a pomůže nám letos dosáhnout cílů, které jsme si vytyčili. Za sebe i trenéry pak mohu doplnit, že bychom chtěli s Karolínou spolupracovat dlouhodobě, takže věřím tomu, že hostování do konce této sezony naše spolupráce neskončí,“ uvedl Tomáš Krásný.

Karolína Janatková může za Vítkovice nastoupit pouze v Extralize žen, v Poháru Českého florbalu může hráč či hráčka nastoupit pouze za jeden tým, což se v případě Karolíny a Mladé Boleslavi stalo.