Rytířky míří za potvrzením prvního místa. Na Dubinu přijede Start98

28. ledna 2022, Michal Dannhofer

Po týdenní absenci způsobené nákazou koronavirem v týmu Olomouce se do akce vrátí vítkovické Rytířky. Ty potřebují k zisku prvenství v základní části a tím pádem také Prezidentského poháru uhrát z posledních čtyř zápasů základní části libovolným způsobem minimálně tři body. První možnost budou mít proti pražskému Startu98.

Start98 je vlastně pokračovatelem někdejšího Herbadentu, tedy týmu, jehož nadvládu na českým ženským florbalem Vítkovice na jednu stranu ukončily, na druhé straně je to právě Herbadent, k němuž Start98 váže také pojmenování Tigers, který jako poslední získal skalp Vítkovic v Superfinále.

Z tehdejšího týmu ovšem ve Startu98 najdeme již pouze trenérku Karolínu Šatalíkovou, jinak se jedná o mladý tým, začleněný v rámci spolupráce do pražské FLOORBALL GROUP společně s Chodovem.

V minulém roce přišel Start98 o účast v play off v přímém souboji posledního kola proti Bohemians, letos má ale vykročeno parádně. V minulém kole totiž porazil Jičín poměrem 6:4 a de facto si tím, s ohledem na reálnou výkonnost všech ostatních zainteresovaných týmů, zajistil účast v bojích o medaile.

Mezi hlavní hráčské tváře Startu98 patří Kateřina Kovaříková, Kristína Zlatníková nebo Hana Chaloupková.

1. SC TEMPISH Vítkovice - FATPIPE Tigers Start98 Kunratice

Sobota, 18:00, SC Dubina Ostrava

VIDEO | TABULKA EXTRALIGY ŽEN || PARTNEŘI EXTRALIGY ŽEN |